RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi trenger to-tre bautaer

Sist oppdatert:
Vålerenga innledet vintersesongen med en komfortabel seier over Sandefjord. Nå starter Petter Myhre jakten på forsterkninger.

- Vi har en veldig ung stall med mange uetablerte spillere. Nå jobber vi med å få inn to-tre bautaer for å gjøre ungguttene våre bedre, forteller Vålerenga-treneren til Nettavisen.

Sjekk alle treningskampene her!

I lørdagens test mot Sandefjord i Vallhall sendte Myhre ungguttene Mohammed Fellah (17 år) og Glenn Roberts (18) på banen fra start. På benken satt tenåringene Steinar Strømnes (19), Jørgen Horn (19), Jalal El-Gharbi (19), Harmeet Singh (17) og Amin Nouri (17) .

- Må ha rutine
Vålerenga har svært mye spennende på gang, men sjefen mener laget er helt avhengig av å få inn mer rutine - til tross for at veteraner som Ronny Johnsen, Jan Derek Sørensen og Morten Berre har vært ute en vinternatt før.

- Vi må ha enda mer rutine for at ungguttene skal utvikle seg og bli bedre. Vi kan ikke forvente at talentene skal legge premissene på trening. De unge skal få sjansen, men vi må ha nok spillere som er garantert gode nok. For talentene skal prestere i Vålerenga de neste fem-seks-sju årene, understreker Myhre.

Vil ha to-tre nye
VIF-treneren forteller at Oslo-klubben er i dialog med flere spillere, men at ingen nykommere er i boks ennå. Han håper imidlertid å ha med to-tre nye spillere når laget setter seg på flyet til La Manga om to uker.

- I utgangspunktet ønsker vi å forsterke midtbaneleddet. Vi har tre kantspillere, og ønsker én til. Dessuten vil vi gjerne hente inn en ny spiller sentralt, sier Myhre.

Den heteste kandidaten per dags dato synes å være Jørgen Jalland. Rubin Kazan ønsker å selge midtbanespilleren, og dersom han vender hjem til Norge, tyder mye på at han havner i Vålerenga.

- Vi har vært i dialog med Jørgen Jalland, og prater fortsatt med ham. Dersom han drar til Norge, er det vel naturlig at han spiller for oss, mener Myhre.

En som ikke blir Vålerenga-spiller er Olafur Skulason. Islendingen med en fortid i Arsenal ønsker å forlate Brentford, men etter at han takket nei til å trene med Oslo-klubben og heller dro for å vise seg frem i Helsingborg, er det uaktuelt å gi ham en ny sjanse.

Effektive VIF
Lørdag spilte Vålerenga årets første treningskamp. De 1103 tilskuerne i Vallhall fikk se Christian Grindheim sette inn 1-0 fra straffemerket etter 22 minutter. Sju minutter senere la Rune Lange på til 2-0, før Glenn Roberts klinketinn 3-0 minuttet før pause.

Like etter sidebytte økte Morten Berre til 4-0, før gjestene pyntet på resultatet to ganger ved Tommy Knarvik og Kari Arkivou.

- Vi spilte til tider bra, etter en litt kronglete start. Fra 15-20 minutter og frem til det står 4-0 er vi gode, men de mange byttene på slutten gjorde at nivået sank litt. Jeg føler at vi har kommet godt i gang med treningsvinteren, men vi kan selvsagt ikke konkludere med noe etter bare én kamp, oppsummerer Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere