*Nettavisen* Sport.

- Vi trengte en som han

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Martin Laumann Ylven åpnet målkontoen da Lørenskog tok en oppskriftsmessig seier mot Manglerud Star.

MANGLERUD STAR - LØRENSKOG 2-5:

Det ble ingen sjokk i Manglerud Ishall da serietoer Lørenskog gjestet Manglerud Star, som ligger nest sist i Get-ligaen.

Lørenskog hadde god kontroll hele veien og kunne til slutt sikre seg en 5-2-seier.

- Det var en grei gjennomkjøring for oss, uten at vi ble altfor slitne, sier Lørenskogs assistenttrener, Knut Walbye, til Nettavisen.

- M/S hang brukbart med i første periode, men i midtperioden spiller vi som vi ønsker og i sisteperioden er de nesten ikke ute av sin egen sone og virker slitne, oppsummerer Walbye.

Laumann Ylven åpnet kontoen
Martin Laumann Ylven kom til Lørenskog fra svenske Linköping tidligere i januar. I sin femte kamp for klubben, scoret den taklingsglade backen sitt første mål med en håndleddsskudd fra midtsonen.

- Han ble glad for det. Jeg tror han har ventet på den, sier assistenttrener Knut Walbye, som nå håper backen vil bidra til flere scoringer.

- Ja, det er kanskje en av grunnen til at han kom til oss - slik at han kan utvikle de ferdighetene. Her får han får han mer istid og mer kontakt med pucken, forklarer Walbye.

Treneren er veldig fornøyd med Ylvens bidrag siden han kom til klubben.

- Han har hatt mye å si. Han er veldig fysisk og sterk, noe også motstanderen vet, så han lager rom for andre. Han setter også standarden med noen tøffe taklinger. Vi trengte en som han, uttaler Walbye.

- Kan gå hele veien
Knut Walbye mener at Martin Laumann Ylvens ferdigheter vil komme godt med når sluttspillet snart settes i gang.

- Vi håper han kan bidra mye der. Der er det litt mer fysisk spill og dommerne slipper litt opp. Da er det godt å ha en med muskler på banen, sier treneren til Nettavisen.

Inntil sluttspillet starter er imidlertid fokuset på serien.

- Nå gir vi alt for å komme på andreplass i serien, så vi får en litt enklere motstander i kvartfinalen, forteller Walbye, som tror Lørenskog blir en utfordrer til NM-gullet.

- Vi begynner å få folk tilbake fra skade og har en bred tropp. Så hvis vi holder oss unna skader, har vi en god nok stall til å gå hele veien, uttaler treneren.

PS: I lørdagens andre kamp i Get-ligaen vant Sparta Sarpsborg 5-1 borte mot Frisk Asker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.