RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi tror nordmenn vil velge ski foran fotball-VM

Foto: Monatsje / NTB scanpix
Men Sverre Seeberg tror ikke det blir noen problemstilling.

Onsdag ble det klart at fotball-VM i 2022 ikke vil bli lagt til sommermånedene juni og juli.

Ifølge FIFAs generalsekretær Jerome Valcke vil turneringen i stedet trolig bli avviklet i en gang i perioden 15. november til 15. januar.

Det internasjonale skiforbundet har lenge vært skeptiske til at fotball-VM blir lagt til vintermånedene. Spesielt siden det også er vinter-OL i 2022.

- Åtte måneder
Visepresident i FIS, norske Sverre Seeberg, sier likevel til Nettavisen at han ikke er bekymret over den avgjørelsen som ble kjent onsdag.

- Det er fortsatt åtte måneder igjen av året, så det er ikke noe problem. Vi får avvente nå og så opprette kontakt igjen rundt det der, sier han til Nettavisen.

- Enn så lenge vet jeg ikke helt hva vi skal forholde oss til. Vi er nødt til å ta en runde på dette i forbundet. Så langt har dette blitt håndtert av Gian-Franco Kaspar (skipresident) og de andre presidentene. De ønsker å finne en løsning som er best for alle parter, sier Seeberg.

Visepresidenten har også tro på at partene vil finne en god løsning. Han påpeker at også fotballen er tjent med at det ikke blir full krasj med skisesongen.

- Jeg har tro på at vi finner en løsning. Dette handler mest om de kommersielle aktørene involvert. Vi må finne en løsning som gjør minst «skade» for alle parter, sier han.

- Så får vi se hva utspillene blir. VM behøver ikke havne midt i OL-sesongen, selv om det ikke går i juni og juli, sier han.

- Folk velger ski
Seeberg tror uansett ikke det ville vært noen katastrofe om VM i fotball går samtidig med et stort vintersportsarrangement.

- På vegne av skiidretten vil jeg si at vi har såpass mye selvtillit, at i valget mellom en fotballkamp, der ingen nordmenn deltar, og en viktig sending med skisport, ville flertallet valgt ski.

- Det er ikke mange år siden folk heller så sesongåpningen på Beitostølen foran cupfinalen, sier Seeberg til Nettavisen.

TV-rettigheter
Skulle det bli krasj, mener Seeberg likevel det først og fremst vil gå ut over publikumsgrunnlaget.

- Ja, det er den største konsekvensen. Det kommer ikke til å påvirke terminlisten. Også er det de ulike TV-stasjonene, da. Mange av dem har allerede kjøpt opp produkter og rettigheter for de ulike skiarrangementene. Noen av dem sitter kanskje også på fotballrettigheter og da blir det komplisert, sier han.

- Det er først og fremst derfor vi må på banen for å løse dette, sier visepresidenten i det internasjonale skiforbundet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere