- Vi var det beste laget

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Henning Berg synes ikke resultatet stemte overens med kampbildet.

05.07.10 12:00

LILLESTRØM – VÅLERENGA 1-4:

ÅRÅSEN (Nettavisen): LSK-trener Henning Berg har knapt opplevd maken til kamp.

- Det er utrolig at det går an. Vi var det klart beste laget i første omgang og burde ha ledet. Så scoret de tre mål på tre sjanser.

Berg visste ikke helt hva han skulle si etter kampen. Han hadde gått fornøyd til pause etter å ha sett laget kjøre over Vålerenga. Karim Essediri hadde slått det ene innlegget etter det andre, Arild Sundgot traff tverrligger, Bjørn Sigurdsson skjøt like over, og på midtbanen styrte 19-årige Emmanuel Igiebor hele spillet. Likevel sto det 0-0 etter 45 minutter.

Så: Pang! Tre VIF-mål på fire minutter like etter pause. Hva skjedde?

- Linjedommeren burde ha vinket offside på det første målet, det tror jeg de fleste er enige om. Så scoret de på en dødball og deretter på to kontringer. Jeg har ingen annen forklaring en at spillerne ikke kan ha vært helt mentalt på plass, sier Berg.

- Ikke dagen
Sundgot, som hadde to store sjanser før VIF scoret, var like oppgitt som treneren.

- Det var en merkelig kamp. Vi spilte bra og hadde mange avslutninger, men marginene var mot oss. Vi hadde ikke hadde dagen, rett og slett, sier Sundgot til Nettavisen.

«Så jævla enkelt», sang VIF-Klanen på stillingen 3-0. Da reiste mange hundre LSK-fans seg for å gå. Til tross for at LSK snudde 0-3 til 3-3 mot Molde i forrige serierunde.

- I forhold til spill og sjanser, var dette en rar fotballkamp. Men sånn er fotballen noen ganger. Uansett så er det jeg som er trener, og det er jeg som tar skylden, sier Henning Berg.

Første tap siden mars
Dermed fikk LSK sitt første tap siden 14. mars.

- Vi liker ikke å tape, og særlig ikke her hjemme mot Vålerenga, sier Berg.

Kollapsen mot VIF til tross, Berg har som mål å få LSK i toppen av Tippeligaen i årets sesong.

- Ambisjonene er å havne blant de seks beste. Vi har kun to tap i år, vi har spilt bra og vært solide. Nå handler det om å få ut potensialet i laget, sier Berg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.