RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi var heldige

Foto: Foto: Svein Are Tollås / SCANPIX
Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Mot alle forhåndstips ligger Tromsø på toppen av Tippeligaen. Søndag fikk Stabæk unngjelde. - Men vi var litt heldige, innrømmer Morten Gamst Pedersen.

STABÆK-TROMSØ 1-2: Serielederne kom til Nadderud stadion og fortsatte poengsankingen med tre poeng mot Stabæk.

- Vi har matchvinnere i begge ender og derfor vinner vi kampen, sier Per Mathias Høgmo til TV2 Nettavisen.

- En så god keeper som Knut Borch er essensielt i en slik kamp. Han storspilte i dag og har mye av æren for at vi vant.

- Nå blir det veldig artig å møte Rosenborg i neste serierunde. Da blir det fullsatt på Alfheim og vi får mulighet til å se hvor gode vi er. Vi får sørge for å gjøre det godt der med 10 000 tilskuere på tribunene, sier han.

Se her for kampfakta og spillerbørs.

- Tidlig å dele ut seriegullet
Det er likevel ordet ”fokus” det ble snakket mest om i Tromsø-garderoben etter kampen.

- Jeg synes det blir tidlig å dele ut seriegullet allerede nå, for vi har veldig mange kamper igjen og må gjøre det godt for å kunne henge med i toppen. Vi må ta en kamp av gangen, sier Høgmo og får støtte fra Morten Gamst Pedersen.

- Vi har fått en meget bra start på sesongen, men må fokusere på den neste kampen vi skal spille. Allerede onsdag er det cupkamp, og derfor er det viktig å ikke ta av selv om det i kveld må være lov til å suge litt på denne karamellen, mener han.

Landslagspilleren var ikke overrasket over at Stabæk kjempet hardt.

- Jeg sa på forhånd at det ville bli en tøff kamp. Stabæk ville regjere på egen hjemmebane, men vi gjorde jobben vår her i dag, selv om jeg synes vi var litt heldige som fikk med oss alle poengene.

- Det er artig å vinne slike kamper og det er man nødt til, hvis man skal henge med videre i toppen. Vinne kamper på dårlige dager er alfa omega.

- Utrolig følelse
Det ble aldri spesielt spennende i de første 45 minuttene på Nadderud. Ingen av lagene viste seg fram på en positiv måte, men Tromsø klarte å få ballen i nettmaskene rett før pause.

- Jeg slo ballen inn bak Stabæks stoppere og hadde i tankene at Ole Martin (Årst) gikk på et løp. Ballen var bra og med farta Ole Martin har, fikk han tid nok til å skyte. Det var en utrolig følelse å se han score, sier Lars Iver Strand som fikk æren av å score dagens andre TIL-mål selv rett etter sidebytte.

- Det var et innøvd trekk som vi fikk full uttelling på i dag. Gamsten kastet langt og Stabæks markering glapp. Det var en enkel jobb å sette ballen i mål, legger han til.

Strand ble selv tidlig byttet ut, men han vil likevel ikke gi kritikk til Tromsø-trenerne.

- Det er Per (Mathias Høgmo) og Otto (Ulseth) som bestemmer og det respekterer jeg, selv om jeg hadde veldig lyst til å fortsette.

Høgmo berømmer laget
- Kampen i dag er et bevis på at kollektivet har fungert bra, og at spillergruppa jobber seriøst. Vi har mange talentfulle spillere både på og utenfor banen og stor bevisthet på hva vi skal gjøre, sier Høgmo.

- Det ble uansett en tøff kamp og vi var klar over at dette kom til å bli hardt. Stabæk ønsket å vise seg og skal ha honnør for den jobben de gjorde. De hadde gjort leksene sine i forkant og ga oss ingenting gratis, legger han til.

Stabæks Inge André Olsen reduserte på en corner ti minutter etter hvilen og vertene hadde eventyrlige muligheter til å utligne mot slutten. Thomas Finstad var nære med et stangskudd og Stian Ohr jobbet utrettelig på begge kantene for finne muligheter.

- Jeg synes vi hadde god kontroll på kampen før Stabæk reduserte, men falt litt av etter det. De la mye trykk på oss mot slutten og hadde mange sjanser, men vi rir stormen av og er veldig fornøyde med det, avslutter en glad Per Mathias Høgmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere