RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Vi var i samtaler med Tony Martin

Sist oppdatert:
Project 1t4i røper hvilken stjernerytter som kunne sikret dem innpass i toppdivisjonen.

- Vi hadde veldig positive samtaler, fordi begge parter hadde lignende ideer om sykling, det være seg trening, teknologi, utstyr og den administrative delen.

- Vi var nær en avtale, men dessverre valgte han (Omega Pharma-) Quick Step. Vi akspeterer det, og det endrer ikke vårt inntrykk av Tony (Martin) som sykkelrytter og person.

Det forteller Iwan Spekenbrink til radsport-news.com. Han er mannen bak Skil-Shimano som nå går under det kryptiske navnet Project 1t4i i påvente av at deres nye hovedsponsor skal presenterer deres nye markedsføringsstrategi til våren. De har for øvrig en avtale de tre neste sesongene.

Les også: Dette er sykkelsportens neste storlag

Project 1t4i, som har nederlandsk lisens, har omtrent bare nederlendere, franskmenn og tyskere på lønningslisten. Den ferske verdensmesteren på tempo, Tony Martin, kunne dermed passet bra inn i deres profil.

- Når det ble klart at HTC-Highroad ville bli oppløst etter sesongen, forsøkte vi oss på Tony Martin.

Hva med World Tour-plassen?
- Han er en førsteklasses rytter som har en flott personlighet. Han har også en bakrunn som ligner på Marcel Kittel og John Degenkolbs, han er tidligere rytter i Thüringer Energie Team og kommer fra skolen til Jörg Werner, begrunner 35-åringen, som har vært Skil-Shimanos lagleder siden 2008.

Med Tony Martins dyrbare World Tour-poeng ville også laget rykket opp i sykkelsportens øverste nivå. Nå må isteden Spekenbrink håpe at deres 21. plass på UCI-rankingen er nok, som kan bli til 20. -plass hvis Geox-TMC ryker. Deretter venter en kamp om tre plasser med de fire andre lagene som ligger i sjiktet mellom 15. - 20. plass.

Les også: Snytt for World Tour-plass?

Men satsningen til Iwan Spekenbrinks lag vil ikke påvirkes av verdensmesterens nei. De satser mot World Touren og Tour de France i 2013, og vil naturligvis følge Tony Martins kontraktsforhandlinger tett i fremtiden.

- Tony er definivt en rytter som vi vil følge tett i årene som kommer, avslutter Iwan Spekenbrink.

PS! Project 1t4i har signert de tyske talentene Patrick Gretsch og John Degenkolb foran neste sesong. De kommer naturligvis fra HTC-Highroad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere