RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Vi var ikke illojale

Sist oppdatert:
Brian Nygaard hevder de første rytterne signerte i juni.

Det har lenge foregått en skyttergravskrig mellom Bjarne Riis og Brian Nygaard. Den førstnevnte er selvsagt mannen bak Riis Cycling og Team Saxo Bank, mens Nygaard er manageren i den nye proffsatsingen i Luxembourg.

En dokumentar som ble vist på dansk TV2 hevdet tidligere i høst at Fabian Cancellara ble solgt inn på prosjektet allerede mot slutten av 2009. Opplysninger som står i sterk kontrast med sveitserens forklaring for hvorfor han ville forlate det danske laget. Cancellara hevdet nemlig at det var Alberto Contadors ankomst som «skjøv» ham ut.

Les også: Lyver du, Fabian?

Contador ble imidlertid ikke enig med Riis før under sommerens Tour de France.

Sparket ut Andersen
Riis gikk også i strupen på sportsdirektør Kim Andersen under årets Tour de Suisse. Årsaken var ifølge Riis «illojalitet» og dobbel agenda mellom Nygaards nye prosjekt i Luxembourg og hans eget Saxo Bank.

Overfor Jyllands-Posten vedgår Nygaard at forhandlingene med nye ryttere startet i det tidsrommet, og at Andersen tok del i arbeidet.

- Kim og jeg begynte konkret å signere ryttere i midten av juni, så den prosessen har ikke pågått lenge. Den endelige staben har heller ikke vært det, og det har blitt et kappløp mot tiden for å få det personalmessige på plass innen vår første samling, forteller Nygaard til Jyllands-Posten.

Andersen ble sparket fra jobben sin hos Saxo Bank, og siden har åtte stjerneryttere fulgt samme vei. Nygaard avviser likevel at de har gjort noe galt i prosessen.

- Etter mitt syn har vi ikke opptrådt uetisk, sier den tidligere presseoffiseren.

Topper rankingen
Det er da heller ikke mer enn noen få dager siden at Cancellara offisielt ble bekreftet som The Luxembourg Pro Cycling Project-rytter, men ryktene har altså gått mange måneder tilbake i tid.

Da 2011-rosteren ble meldt inn til UCI tidligere i høst, var det også så sterk at Nygaards mannskap toppet rangeringen som lå til grunn foran utdelingen av neste års ProTeam-lisenser.

Basert på den rangeringen, har dansken allerede lyktes med målet om å sette sammen verdens beste sykkellag.

- Vi er allerede ranket som nummer 1, og det er et blåstempel på at det sportslige nivået er meget høyt. Dersom rytterne lever opp til sitt nåværende nivå, har vi et ekstremt godt utgangspunkt. Jeg synes likevel vi kan drømme om at noen ryttere finner ny inspirasjon og gjør det enda bedre enn forventet, sier Nygaard til Jyllands-Posten.

Denne uka avholder Luxembourg-prosjektet sin første samling i de sveitsiske alper.

PS! Kim Andersen har foreløpig valgt å forholde seg taus til kritikken fra Bjarne Riis i mediene.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere