*Nettavisen* Sport.

- Vi var naive

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

For første gang siden 4. august holdt Rosenborg tett. Torsdag venter Diego Forlan.

18.10.10 12:28

HØNEFOSS - ROSENBORG 0-2:

HØNEFOSS (Nettavisen): - Det viktigste er at laget vinner. Men egoistisk sett er det klart det er moro, sier Daniel Örlund til Nettavisen etter å ha holdt nullen for RBK mot Hønefoss søndag kveld.

Mens null baklengs nærmest var dagligdags gjennom vårsesongen, har Rosenborg-forsvaret vært lekk gjennom hele høsten.

Nullen i Hønefoss var faktisk den første i serien siden Sandefjord ble slått 1-0 på Lerkendal 3. juli. Rekken av seriekamper med baklengsmål var kommet opp i elleve før den ble brutt.

Ser man alle turneringer under ett, hadde Rosenborg sluppet inn mål i 13 kamper på rad. Forrige gang Daniel Örlund holdt nullen i en obligatorisk kamp, var da hans gamle klubb AIK ble slått 3-0 på Lerkendal 4. august.

Møter Forlan
Aller verst var det i bortekampen mot Bayer Leverkusen i Europa League 16. september. Da måtte Örlund plukke fire baller ut av nettet.

Rosenborgs gjenvunne defensive trygghet kan ha kommet i grevens tid. Torsdag venter nemlig ny vrien kamp i Europa League, når trønderne skal opp mot Atletico Madrid med VM-stjernen Diego Forlan i spissen på Vicente Calderon-stadion i Madrid.

Og det er med en kollektiv tro på at fadesen mot Leverkusen ikke gjentar seg trønderne reiser sørover.

- Vi var nok litt naive i den kampen. Vi kommer ikke til å være like naive igjen, fastslår Daniel Örlund overfor Nettavisen.

- Mer defensiv trygghet
Tonen er den samme uansett hvem i RBK-leiren man spør. Trønderne har blitt bedre defensivt i de tre siste kampene. Og alle peker på samme forklaring: Omleggingen fra en smal 4-4-2-formasjon med diamant på midten, til den langt bredere 4-3-3/4-5-1-formasjonen Nils Arne Eggen børstet støvet av til 2-1-seieren mot Aris Thessaloniki.

- Vi har blitt tryggere defensivt etter at vi la om og bare spiller med én ren spiss, sier den enslige spissen Rade Prica.

- Folk føler mer defensiv trygghet med den nye formasjonen, konstaterer keeper Örlund.

- Jeg føler vi er blitt bedre både offensivt og defensivt etter at vi la om. Flere spillere kommer mer til sin rett, sier midtstopper Vadim Demidov – som bekrefter at han var blant spillerne som pushet på for å få Nils Arne Eggen til å ta grep etter en rufsete periode.

- God beslutning
- Vi er en sterk spillergruppe som sier fra om hva vi mener, og jeg har sagt hva jeg mener. Så har vi diskutert oss fram til en god løsning, sier Demidov.

Det siste bekreftes av sportslig leder Erik Hoftun.

- Det er hele tiden en diskusjon rundt det sportslige. Men det er hovedtreneren som bestemmer, og det var Nils Arne som tok avgjørelsen om å endre formasjon for å få det beste ut av de spillertypene vi har. Og det er vel ingen tvil om at det var en god beslutning, sier Hoftun til Nettavisen.

- Kan du garantere at kampen mot Atletico ikke blir en reprise av det som skjedde i Leverkusen?

- Man kan aldri garantere noe i fotball. Hver kamp lever sitt eget liv, og vi møter et utrolig godt lag der nede. Men jeg mener i hvert fal vi har bedre forutsetninger denne gangen, sier Hoftun.

Ett poeng gir alle muligheter
Og selv om Rosenborg har klart å gjenreise mye av den defensive selvtilliten, er trønderne meget oppmerksomme på at Atletico Madrid er en helt annen utfordring enn Hønefoss.

- Atletico Madrid er et fantastisk godt lag med mange virkelig gode spillere. Det er ikke bare Diego Forlan. Vi kommer helt sikkert til å få kjørt oss der nede, sier Vadim Demidov.

Sjefen sjøl, Nils Arne Eggen, er i motsetning til de fleste andre i RBK relativt lite opptatt av hvor mange mål Rosenborg slipper inn.

- Det viktigste for meg er at vi i hver kamp scorer flere enn vi slipper inn, konstaterer han.

Skulle de bare klare å score like mange som motstanderen på Vicente Calderon torsdag, vil han likevel være rimelig tilfreds.

- Klarer vi å få med oss et poeng derfra, da har vi virkelig alle muligheter, fastslår Eggen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag