RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi var sjanseløse

Foto: Mirko Guarriello (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Du trenger ikke være professor for å skjønne at dette sølvet ikke smaker like godt som gull, sier Frode Andresen. Russland utklasset Norge på lørdagens VM-stafett.

ANTERSELVA (Nettavisen): Russland var i en egen klasse på lørdagens VM-stafett i Anterselva.

De brukte bare ett ekstraskudd og passerte målestreken over ett minutt foran sølvvinner Norge - som brukte hele 11 ekstraskudd og i tillegg pådro seg en strafferunde.

- Helt rått. Jeg tror det Russland presterte er noe av det beste jeg har sett på en VM-stafett noensinne, sier Frode Andresen til Nettavisen.

- Trenger ikke være professor
Før han raskt poengterer:

- Men du trenger ikke være professor for å skjønne at dette sølvet ikke smaker like godt som gull.

Han får støtte av lagkamerat Halvard Hanevold, som gikk første etappen for Norge.

- Det er jo bestandig slik at gull smaker bedre enn sølv. Men det Russland gjør i dag var en vanvittig prestasjon. Vi var sjanseløse til å kapre gullet, fastslår veteranen.

Uten gull i blikket
Ole Einar Bjørndalen gikk ut halvannet minutt bak Russland på den siste etappen. Gullgutten innrømmer at han allerede da hadde gitt opp gullet.

- Et halvt minutt er mulig å ta igjen på en stafett. Men ikke halvannet. Derfor var mitt mål å fokusere på å sikre sølvet, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Emil Hegle Svendsen skulle opprinnelig gått andreetappen for Norge. Men i siste sekund ble han erstattet av Lars Berger fordi Svendsen ikke var frisk nok til å stille på startstreken.

Lars Berger jublet derfor litt mer enn lagkameratene for sølvmedaljen.

- En spesiell situasjon
- Men det var jo en spesiell situasjon siden jeg ikke var helt sikker på om jeg skulle gå. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med min etappe og sølvmedaljen. En bonus, sier han.

Trener Kjell Ove Oftedal legger ikke skjul på at han er mektig imponert over Russland.

- Russlands gjennomføring var helt fantastisk. Det er slik en stafett skal gjennomføres, fastslår han og sikter til gullaget bestående av Ivan Tcherezov, Maxim Tchoudov, Dmitri Iarochenko og Nikolay Kruglov.

- Optimalt av Bjørndalen
- Gull smaker alltid bedre, men i dag føler jeg at vi vinner sølv. Bjørndalen gjorde vel tett opp mot en optimal ankeretappe, han var helt kontrollert hele veien, fortsetter han.

Bronsen gikk til Tyskland, mens hjemmenasjonen Italia tok fjerdeplassen på VM-stafetten. Norge tok for øvrig gullet på VM-stafetten i Hochfilzen i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere