*Nettavisen* Sport.

- Vi vil ha Oddemann

Foto: André Pedersen (Scanpix)

FOSSHAUGANE (TV2 Nettavisen): Magne Hoset var helt klar etter Molde-seieren i Sogndal. - Vi vil ha Odd Berg som trener for Molde også neste sesong.

01.11.03 17:02

SOGNDAL-MOLDE 2-3: Molde kom til Sogndal med kniven på strupen og gikk hardt til verks da Sogndal ble malt sønder og sammen i sin egen lekegrind. Odd Berg fikk klar respons fra spillerne med Magne Hoset og Daniel Berg Hestad i spissen. De to dominerte midtbanen fra avspark og førte an i stormløpet mot Terje Skjeldestad. Et ubegripelig tafatt hjemmelag var sjanseløse da romsdalingene fosset frem.

Kampfakta Sogndal - Molde

Magne Hoset ga klar melding etter seieren i Sogndal med denne uttalelsen.

- Vi ønsker at Odd Berg fortsetter som trener i Molde. Kampen i dag viste hva som bor i laget. Førsteomgangen er noe av det ypperste vi har gjort, og dette laget kan selvsagt mye mer enn å slite i bunnen av tabellen, mener Hoset som avgjorde mye for Molde med sine to scoringer. Den første etter et noe billig straffespark, mens den andre scoringen hans er årets mål på Fosshaugane. Han klinket ballen i vinkelen fra 18-20 meter med venstrefoten.

Lettet Molde-trener

Trener Odd Berg var glad og lette da dramaet var over.

- Dette var en seier for de som har sitt fotballhjerte i Molde. Jeg unner virkelig spillerne denne herlige følelsen, og jeg tror faktisk de unner meg det og, sa en smilende og lettet MFK-trener Odd Berg etter at 3-2 seieren og ny kontrakt definitivt var sikret. For 30 år siden scoret han to av målene da Molde slo Sogndal 5-1 og var klar for opprykk til eliteserien.

- Det ble fleipet en del med at jeg nå kanskje reiste til Sogndal for å sende MFK ned. Heldigvis slapp vi det, flirer Molde-treneren som føler med Aalesund og kollega Ivar Morten Normark.

- AaFK sitt nedrykk blir et enormt tap for fotballen i Møre og Romsdal.

Nå vil Odd Berg gjerne fortsette å forme et Molde-lag som gjorde en av sine beste kamper for sesongen på Fosshaugane da det gjaldt som mest.

- Vi har begynt å bli en fotballfamilie igjen i Molde. Vi må ha identitet og sjel i det vi holder på med. Jeg er interessert i å fortsette som trener viss klubben vil og hjertet tåler belastninga. For det er ingen tvil om at det har vært tøffe tak å styre Molde-skuta, innrømmer Berg som har stor tillit i spillergruppa.

Super-duo avgjorde

Og det var MFKs superduo på midtbanen som avgjorde på Fosshaugane. Magne Hoset og Daniel Berg Hestad gjorde Sogndal-duoen Anders Stadheim og Rune Buer Johansen til statister. Bare Ousman Nyan hang noenlunde med da MFK-duoen herjet som verst.

- Vi trenger forsterkningar foran neste sesong. Men like viktig er det å få orden på MFK igjen. I år har det vært for mye hvis, hvis og rot rundt laget. Med Oddemann som trener og system i sakene, skal Molde være tilbake på vinnersporet neste sesong, tror Magne Hoset.

Svenske David Ljung åpnet scoringene for Molde. Midtstopperen vil nå diskutere sin fremtid i Molde, men var godt fornøyd etter seieren mot Sogndal.

- I denne kampen viser vi den moralen som er nødvendig for å vinne fotballkamper. Jeg har savnet ambisjoner i klubben, og mener helt klart at klubben må klargjøre veien videre. Den diskusjonen får vi ta sammen, mener Ljung som nå mest av alt gleder seg til kampen mot Benfica.

- Jeg tror vi har gode muligheter til avansement. I alle fall blir e-cupspill en stor inspirasjon for alle i Molde, tror svensken som ruvet på Fosshaugane i utallige dueller med Håvard Flo.

Temmet Flo

Sogndal-spissen ble lenge temmet, men avsluttet med to sene scoringar.

- Vi var alt for tafatte alt fort lenge. Dette var bare ikke godt nok på hjemmebane, mente SIL-kapteinen. Heller ikke trener Jan Halvor Halvorsen fant noen lyspunkt mot Molde.

- For første gang i år er jeg skikkelig irritert på spillerne som ikke gjorde det vi ble enige om. Men jeg innser nå at vi ikke har hatt gode nok erstattere for nøkkelspillere med lange skadeavbrekk. Surt å avslutte med tap, men vi må ta lærdom av det som har skjedd og komme sterkere igjen, mener Halvorsen. Han må trolig se Rune Buer Johansen forsvinne til Lillestrøm eller Fredrikstad. Tilbake får han Ole Hjelmhaug fra Bryne og en Tommy Øren som snart er i full trening igjen.

- Vi trenger likevel to nye spillere som kan konkurrere om en plass på laget. Da skal vi utvikle dette spennende laget ytterligere, sier Sogndal-trener Jan Halvorsen til TV2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.