*Nettavisen* Sport.

- Vi vil savne Contador

Foto: JOEL SAGET

Arrangøren av Volta ao Algarve er attraksjonen fattigere.

01.02.11 14:06

En del vil hevde at Bjarne Riis opptrådte relativt freidig, da han tok ut Alberto Contador til laget som skulle kjøre Volta ao Algarve fra 16.-20. februar.

Etter de siste dagers pressemeldinger fra Saxo Bank-SunGard og RFEC (det spanske sykkelforbundet) levner små sjanser for at spanjolen dukker opp i Portugal. Som dere kanskje vet, stirrer Contador en ettårig dopingutestengelse i hvitøyet.

Den regjerende Tour de France-vinneren har i tillegg bestemt seg for å anke dommen.

Ingen trippel?
I Portugal, og her skal jeg ikke skrive noe om landets antidopingholdning, håper man i det lengste at rytteren fra Pinto blir klargjort til start.

- Alberto Contador er ført opp som nummer 1 på laget til Saxo Bank-SunGard på den provisoriske listen, selv om vi ikke vet med sikkerhet hva som kommer til å skje nå, forteller rittdirektør Rogéiro Teixeira til Europa Press.

Contador vant rittet både i 2009 og 2010, og ønsket selv å fortsette i samme spor foran årets sesong.

- Et tap for oss
Da navnet hans dukket opp på lista til Saxo Bank-laget, var en del usikre på om det var for annet enn et PR-stunt fra arrangøren å regne.

Dersom du trykker her kan du bli venn av procycling.no på Facebook! Kjør på!!

Herr Teixeira og hans likesinnede er fremdeles veldig gira på at det som gikk for å være «verdens beste etapperytter» setter sitt preg på arrangementet.

- Vi håpet at situasjonen ville løse seg, men nå ser det vanskelig ut, sier Teixeira og innrømmer at det «vil være et tap for rittet».

Kreuziger, Klöden og Farrar
Portugiserne kan likevel skryte av å ha fått et spektakulært startfelt på plass til 16. februar.

For Astana stiller Roman Kreuziger, Andreas Klöden leder RadioShack og Luis Leon Sanchez skal vise fram sin nye Rabobank-trøye.

I tillegg har Garmin-Cervélo proklamert at det stiller til start med sprintvidunderet Tyler Farrar.

- Vi har et førsteklasses felt. Dette er det største sykkelrittet i februar, både for lagene og journalistene som ankommer, påpeker Teixeira.

PS! De norske proffene hopper glatt av Volta ao Algarve. Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug (reserve) og Kurt Asle Arvesen kjører i stedet Oman rundt (15.-20. februar) i det samme tidsrommet.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.