*Nettavisen* Sport.

- Vi ville drepe oss selv

Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Les historien om Sveriges mest ulykkelige (dummeste?) supportere.

17.10.12 17:26

Det svenske landslaget serverte tirsdag et lite stykke fotballmagi, da de spiste opp hele Tysklands 4-0-ledelse, og fikk med seg ett poeng fra VM-kvalifiseringskampen.

Svenske fans på tribunen jublet som de aldri hadde jublet før, men ikke alle fikk med seg kalaset.

Tarik Basic - en ivrig Sverige-supporter - var i Tyskland sammen med en kompisgjeng for å se kampen. Da Per Mertesacker satte inn 3-0-målet, orket ikke gjengen være på stadion lenger.

- Vi dro ned på mandag for å se bra fotball, men hadde dårlige plasser midt blant tyskerne, og når det ble 3-0 sa en av guttene at vi skulle dra. Det var jo pinlig, forteller Basic ifølge Aftonbladet.

- Så da dro vi.

Det går inn i svensk fotballhistorie som en av de dårligste avgjørelsene tatt av supportere noensinne.

Tyskland økte raskt til 4-0, og kompisgjengen følte seg tilfreds med å ha forlatt Olympiastadion. En halv time senere var følelsen en helt annen.

- På T-banen fikk jeg sms fra min bror om at det ble 4-1. Så 4-2 og 4-3. Da tenkte vi «hva i h******* er det som skjer», og ble sinte på hverandre, forteller Basic.

De sprang til nærmeste pub og fikk se Rasmus Elms 4-4-scoring.

- Først jublet vi. Så ville vi bare drepe oss selv. Det var helt uvirkelig. Det føltes bra, men samtidig helt j******. Tiårets match, liksom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile: Expressen.se

Nå gruer Basic og co. seg til å reise hjem til Sverige.

- Vi kommer til å få så mye pes. Men vi får dra hjem og se kampen i reprise. Også kan vi jo skryte av at vi så én omgang. Helt feil omgang.

Kompisgjengen er allerede i gang med å planlegge turen til Irland for å se kvalifiseringskampen i september. Hele kvalifiseringskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.