RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vinner Champions League

Sist oppdatert:
De er 21 poeng bak Chelsea i serien, og røk tirsdag ut for Burnley i FA-cupen. - Det var litt pinlig å tape for Burnley, sier Pål Christian Møller, lederen for klubbens skandinaviske supporterklubb.

Tirsdag røk Liverpool ut av FA-cupen for lille Burnley. TV 2 Nettavisen har tatt en prat med formannen i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller.

- Er det flaut å være Liverpool-fan i dag?

- Det er litt pinlig å tape for Burnley, ja...

- Var det en tabbe av Benitez å stille med så mye unggutter mot Burnley?

- Stiller man med en midtbane uten én eneste spiller i nærheten av førstelaget, kan man i hvert fall forvente at det blir tøft. Cup er cup. Burnley var på skalpejakt. Det er nærliggende å tenke at de ikke prioriterte FA-cupen. Det er i hvert fall åpenbart at de var villig til å den risikoen det er å stille med unge spillere.

- Hva synes du om at FA-cupen kanskje ikke lenger prioriteres?

- Det er synd. For den har fortsatt status hos fansen. Men det er andre lag som har degradert FA-cupen først. Manchester United meldte seg jo ut av cupen det året de dro til klubb-VM i Brasil.

- Dere er 21 poeng bak Chelsea etter 23 seriekamper. Det er vel altfor dårlig?

- Resultatmessig er det skuffende. Det er bak det vi hadde forventet.

- Har Benitez egentlig tilført laget noe?

- Han har valgt å ta alt på én gang. Han solgte og lånte bort seks-sju spillere før sesongen, og har hentet inn mange. Han har forsøkt å gjøre alle endringene veldig raskt. Da er det en viss risiko for at det tar tid før det fungerer. Det tar tid å smøre maskineriet, og jeg tror fortsatt Benitez er rett mann. Man må være tålmodig. Samtidig er det ganske åpenbart at det er noen spillere som fortsatt ikke er gode nok.

- Hvem?

- Jeg vil ikke nevne navn. Men det er vel ganske åpenbart hvem jeg mener.

- Holder det å skylde på skadene?

- Benitez har vært ekstremt uheldig med skadene, men man kan egentlig ikke skylde på det heller. Jeg så helgas kamp mot Manchester United (0-1-tap). United har også skader, og de Liverpool-spillerne som var på banen der var rett og slett ikke gode nok.

- Hva synes du om kjøpene av Nunez og Josemi?

- De har ikke levert det man forventer. Forhåpentligvis vil de gjøre det senere.

- Hva med Xabi Alonso og Luis Garcia?

- Man må regne med at det tar litt tid med spillere som går fra Spania til England. Det er ikke så mange spanske spillere som spiller utenfor Spania. Det er mye nytt. Blant annet med spillestil. Man må være litt tålmodig.

- Men tror du helt ærlig at en spiller som Nunez kan lykkes?

- Jeg vil ikke dømme noen nå. Det blir for tidlig. Hele laget er ustabilt. Og de spanske spillerne har ikke vært noe verre enn de andre.

- Når blir Liverpool seriemestre igjen?

- Jeg håper at vi i løpet av neste sesong skal kunne kjempe i toppen. Egentlig er det et krav. At vi er med og har en mulighet.

- Har Liverpool god nok økonomi til å ta gull?

- De må få flere investorer, men det jobbes det med. Men penger betyr veldig mye, og jeg synes det er trist at Chelsea kan kjøpe seg til et gull

- Hvor langt nede på tabellen hadde Liverpool vært uten Steven Gerrard?

- Det blir bare spekulasjoner. Klubben er ekstremt avhengig av ham, og er han dårlig sliter gjerne Liverpool. Samtidig må det sies at da han var skadet tidligere i år, så gjorde vi det egentlig ikke noe dårligere.

- Hva er den beste opplevelsen i år?

- Det var å stå på the Kop å se Neil Mellor banke inn 2-1-målet på overtid mot Arsenal.

- Og det verste?

- Generelt at vi taper kamper hvor vi spiller veldig bra. Som mot Chelsea som vi rundspilte på hjemmebane. Og det må sies - selv om ikke resultatene har stått i stil, så har Liverpool tidvis spilt utrolig mye bedre fotball i år enn i fjor. Vi spilte ut Chelsea. Vi spilte ut et knallgodt Monaco i Champions League. Liverpool er helt klart på rett vei.

- Vinner Liverpool noe i år?

- Jada. Vi vinner jo ligacupen. Og Champions League da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere