RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vinner enda mer neste år

Foto: C.J.Farquharson (Hitec Products UCK)
Sist oppdatert:
33 seirer denne sesongen, men Karl Lima og Hitec-jentene vil ha mer.

13 UCI-seirer, 33 seirer totalt og nummer 3 på UCI-rankingen. Finner du noen andre norske sykkellag som slår dette?

Dette er tallene framgangsrike Team Hitec Products UCK kan sette to streker under. 2011-sesongen har faktisk overgått lagets egne forventninger.

Da Emilie Moberg vant 5. etappe av Trophée d'Or Féminin tok hun den første norske UCI-seieren siden 2008. Laget har i tillegg verdensstjernen Emma Johansson, med medalje i både OL og VM.

Dette har altså ført laget opp til en tredjeplass på rankingen. Hitec-sjef Karl Lima tror imidlertid det vil bli vanskelig å klatre høyere opp.

- Vi hadde ambisjoner om å bli nummer tre etter neste år. I år startet vi som nummer seks, da Emma (Johansson, vår.anm) hadde en del poeng.

- Kan dere klatre oppover rankingen neste år?

- Vi klarer ikke å klatre høyere enn nummer tre med en norsk profil. De beste lagene kjøper de sterkeste rytterne (de med flest poeng). Man må ha en sammensetning av eldre og yngre ryttere, men det er dessverre ikke slik at de yngste alltid er de beste. Målsettingen vår var dessuten å stige på lag- og nasjonsrankingen, og det har vi klart, men vi vil klatre ytterligere på nasjonsrankingen, sier Lima til procycling.no.

Før neste sesong kommer fire nye ryttere inn. Thea Thorsen er den eneste norske av dem. De tre andre er i hovedsak hentet for å hjelpe Emma Johansson i bakkene under tøffere ritt.

- Laget vil bli sterkere totalt sett. Vi får inn to etablerte stjerner, som er godt innenfor topp 50 på UCI-rankingen. Det gir oss en ekstra fot å stå på, og vi har savnet litt styrke oppover for å gi Emma sjansen i de tøffeste rittene.

Kan ta flere seirer
Det er liten tvil om at det er Emma Johansson som er lagets største stjerne, men etter Mobergs UCI-seier i Frankrike, har Lima tro på flere norske UCI-seirer neste sesong.

- Ja, jeg tror det. Emilie vil nok ta noen flere, samtidig som også Lise Nøstvold og Frøydis Wærsted, og kanskje noen til, kan vinne, sier Lima optimistisk.

Ungjenta Thea Thorsen blir hentet fra Ringerike før neste sesong. Lima har stor tro på henne, tross hennes unge alder, men UCI-seier tviler han på.

- Thea Thorsen er på vei opp. Hun er veldig modig, går i brudd og prøver, og hun er veldig sterk på tempo. Hun er ung, men jeg trodde ikke Emilie skulle vinne i år heller, så jeg kan ta feil. Hun er veldig god på tempo, så hun kan hevde seg der.

33 seirer er svært mye for et sykkellag. Likevel tror sjefen på flere triumfer neste sesong.

- Det er absolutt mulig. Det blir et tøft program fram til 31. mai neste år. Da vil man kjøre for UCI-poeng for å kvalifisere ryttere til OL. Det er nye løp, og land som arrangerer egne UCI-ritt for å få poeng. Det gjør vi også ved å arrangere et UCI-ritt på Bryne for kvinner, avslører Lima.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Økt interesse
Per dags dato tror Lima at Norge er kvalifisert med to ryttere til OL, kanskje også tre.

- Vi har to plasser til OL nå, ved å være topp 20 på nasjonsrankingen. Jeg tror kanskje vi har en ekstra plass basert på den individuelle rankingen.

Siden laget startet opp i 2009 har utviklingen gått rett opp. Suksessen til laget har bidratt til økt interesse for kvinnesykling i Norge, selv om interessen er langt fra den samme som hos mennene.

Flere kvinner sykler norgescupritt enn tidligere, men et problem kan være at Hitec-laget blir for overlegne når de kjører på hjemmebane.

- Det kan være det, men det er ikke vårt problem. Da vi begynte i 2008 var det få med og et lite felt. Jeg tror vi har bidratt til større interesse, og det er flere med i NM og på norgescup enn det var før 2009.

Utviklingen går altså riktig vei, både for verdens tredje beste sykkellag på kvinnesiden, og for kvinnesyklingen i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere