RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vinner igjen overbevisende

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge var aldri i nærheten av å tape mot overraskelseslaget Island.

NORGE - ISLAND 27-14:

De norske håndballjentene gikk på en smell mot Tyskland i åpningskampen, men reiste seg med en kjempeseier mot Kina på søndag

På tirsdag sto Island for tur, som hadde overrasket stort tidligere i turneringen ved å slå Montenegro 22-21.

Montenegro har en av verdens beste kvinnelige spillere, Bojana Popovic, i rekkene, og det kom som et sjokk at Island skulle stikke av med seieren.

I kampen mot Norge, var imidlertid ikke Island i nærheten av å skape et nytt sjokk. Til slutt ble det trettenmålsseier for Norge.

Dermed ble det en spesiell seier for landslagstrener Thorir Hergeirsson, som selv er islandsk.

- Det var veldig gøy i dag. Vi hadde lyst til å vise at vi ikke hadde en muldvarp i troppen med Thorir som landslagsstrener, uttalte Karoline Dyhre Breivang spøkefullt til TV2 etter kampen.

- I dag skulle vi vise at vi er gode også i angrep, selv om forsvaret var viktigst å sette i dag, legger Breviang til.

Norge kontrollerte
Det tok noen minutter før Norge kom i gang, og Island ledet 2-1 til åtte minutter var gått. Deretter tok Norge over og det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

Etter halvspilt omgang var stillingen 8-2 til Norge. Norge fortsatte å dominere kampen og vartet tidvis opp med flott spill. Til pause var stillingen 14-7 til Norge.

I annenomgang var Norge lenge i en egen klasse.

Kathrine Lunde Haraldsen sto godt i mål, mesterskapsdebutant Amanda Kurtovic viste seg som en god straffekasttaker og i en periode rant scoringene inn framover.

- Nok en gang overbevisende
Norge lot etter hvert flere nøkkelspillere hvile og det gode spillet dabbet av mot slutten av kampen. Norge kunne likevel kontrollere inn til en ny seier, og resultatet ble til slutt 27-14.

- Jeg syns nok en gang vi vinner overbevisende. Vi står bra bakover og Marit (Malm Frafjord) er jo en Gud i forsvar, sier Stine Bredal Oftedal til TV2 etter kampen.

Hun ble satt inn for Norge omtrent midtveis i annenomgang.

- Det var gøy å spille og gøy å komme ut på banen. Og når det går så bra i tillegg, er det ikke noe problem, forteller Oftedal.

Norge står dermed med to seire og ett tap så langt i turneringen. I morgen venter Angola for Thorir Hergeirssons lag. De spilte tirsdag jevnt med Montengro, men gikk til slutt på et knepent 26-28-tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere