*Nettavisen* Sport.

- Vi vinner ingenting hvis ikke jeg spiller bedre

Foto: AFP / Bruce Bennett

Selv «Kong Henrik» av New York Rangers kan ha dårlige dager.

04.02.11 07:51

NEW YOR RANGERS – NEW JERSEY 2-3: Ilja Kovaltsjuk scoret etter ett minutt og fire sekunder, og ga dermed det svakeste laget i National Hockey League (NHL) ledelsen mot Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers.

Dainius Zubrus økte til 2-0 åtte minutter ut i andre periode. Brian Rolston satte inn 3-0 med et skudd fra blålinja sju minutter senere.

STOR GUIDE: NHL for «dummies»

Seks poeng tapt
Da hadde trener John Tortorella sett nok; Han byttet ut stjernekeeperen Henrik Lundqvist.

- La oss kalle en spade for en spade. Keeperspillet vårt har ikke vært der, i alle fall ikke på det nivået som det er nødt til å være på denne tiden av året. De tre siste kampene hadde vi muligheter til å vinne, sier den fargerike Rangers-treneren ifølge New York Daily News.

Rangers har nå tre strake tap. Det er seks poeng i vasken.

- Jeg er ikke ute etter å ta «Hank», men jeg er nødt til å være ærlig. Keeperspillet vårt har ikke vært godt nok, og vi har spilt god hockey. Jeg tror at vi ville fått fem av disse seks poengene hvis vi bare hadde fått anstendig keeperspill.

Svak statistikk
Henrik Lundqvist har ingen problemer med å ta på seg ansvaret etter tapet for Devils, som før kampen bare hadde 37 poeng – minst i hele NHL.

- Vi vinner ingenting hvis jeg ikke spiller bedre enn dette. Jeg er ikke forbannet over at jeg ble byttet ut, jeg er forbannet over at jeg ikke spilte bedre, konkluderer svensken.

Det er sju kamper siden Henrik Lundqvist gjorde sin beste kamp for sesongen – en 1-0-seier mot Vancouver Canucks. Etterpå har Lundqvist bare vunnet to kamper, sluppet inn 2,84 mål per kamp og kun reddet 89,4 prosent av skuddene som har kommet. Over hele sesongen har han reddet 92,3 prosent.

Ryan Callahan reduserte til 1-3 mot slutten av andre periode, mens Mats Zuccarello Aasen spilte fram sesongdebuterende Vaclav Prospal til 2-3 mens Devils hadde en spiller utvist tidlig i tredje periode.

Så nære, så nære
Brandon Dubinsky fikk et skudd forbi Devils-keeperen Martin Brodeur med bare 0,8 sekunder igjen på klokka i siste periode, men pucken traff stolpen og spratt ut igjen.

Til tross for tre strake tap, ligger New York Rangers fremdeles på sluttspillplass med sine 62 poeng etter at 54 av 82 grunnseriekamper er unnagjort. Deres nærmeste utfordrere, Atlanta og Carolina, gikk begge på tap natt til fredag.

Zuccarello spilte nesten 17 minutter og omtrent halvparten av tiden mens Rangers var i overtall. I løpet av 19 kamper i NHL har han gjort tre mål og 13 poeng.

Les også: - Vanskelig å sende Zuccarello ned

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag