Gå til sidens hovedinnhold

- Vi viser at det er mulig

Denne treneren har god grunn til å være fornøyd.

ROSENBORG - TØNSBERG 3-6:

I sin aller første GET-ligakamp noensinne tapte Tønsberg Vikings solide 1-9 hjemme for en av favorittene, Lørenskog.

Det var et tøft møte med toppdivisjonen for den nyopprykkede klubben, men i neste kamp mot Frisk Asker gikk det langt bedre for Rune Gulliksens gutter. I møtet med askerklubben klarte Tønsberg 5-5 etter ordinær tid, men måtte likevel konstatere poengtap etter at Frisk dro det lengste strået på overtid.

- Var irritert
Torsdag kveld ventet ny kamp for Tønsberg Vikings og borte mot Rosenborg skulle det endelig bli noe å juble for. Vestfold-klubben vant nemlig 6-3.

- Dette er første gang Vikings tar poeng i eliteserien. Det er en veldig sterk seier av oss. Vi var solide og jobbet bra. Vi vant 6-2 i andre periode, sier Gulliksen til Nettavisen.

Det var trønderne som ledet 1-0 til pause, men det var i andre periode den stor underholdningen kom. Hele åtte fulltreffere ble det i løpet av 20 minutter i Leangen Arena.

Gulliksen innrømmer at han ikke var spesielt fornøyd med den jobben hans gutter hadde levert i første periode.

- Ja, jeg var ganske irritert etter første periode. Jeg sa klart fra til gutta om hva jeg ønsket vi skulle jobbe med. Gutta jobber og jobber, og får uttelling for det, sier Gulliksen.

- Ni timer i buss
Dermed ble turen hjem til Tønsberg langt lettere enn om det hadde blitt tap. Bussreisen fram og tilbake til Trondheim er ikke akkurat noe småtteri.

- Det er tøft, vi sitter ni timer i buss hver vei. Vi starter klokken halv seks om morgenen, og da sier det seg selv at det ikke blir enkelt. Men dette smakte godt og det ble lettere å kjøre hjem.

Gulliksen har tidligere snakket om at gapet mellom 1. divisjon og eliteserien i norsk hockey er stort, og treneren har hele veien vært forberedt på at det vil bli en tøff sesong.

- Vi har visst at det ville bli steintøft å ta poeng, akkurat det er en enkel og grei sak for oss. Men vi har jobbet godt siden vi kom på is, og skal fortsette å krige videre.

- Vi viser at det er mulig å ta poeng selv om gapet mellom divisjonene er stort. Vi har et ungt lag, så vi må bare jobbe med det vi mener er riktig for disse gutta, sier Gulliksen.

Lou Dickenson, Vegard Spets og Ian McDonald scoret for RBK, mens Ross Ring-Jarvi, Patrick Eriksson (2), Jonas Kapla og Daniel Bøen Rokseth scoret for Vikings.

Resultater i GET-ligaen torsdag:
Rosenborg - Tønsberg Vikings, 3-6
Storhamar - Stavanger Oilers, 4-3
Frisk Asker - Stjernen, 6-2
Sparta Sarpsborg - Lørenskog, 3-2
Vålerenga - Lillehammer, 4-0

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene