*Nettavisen* Sport.

- Vi visste at det kunne gå galt

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Men Marthe Kristoffersen stusser ikke over at hun fikk klarsignal fra landslagsledelsen til å gå Tour de Ski.

25.01.13 11:45

Alle som har hatt den forferdelige kyssesyken, og det er en del av oss, huske de strenge beskjedene om null alkohol og treningsstopp i en lengre periode. «Hvis ikke kan flere år av livet ditt bli ødelagt av tretthet og slapphet» sa både legen og mamma.

Noen har derfor kanskje stusset på at langrennslandslagets Marthe Kristoffersen tok fatt på den ekstreme påkjenningen som Tour de Ski er, bare uker etter at hun fikk konstatert infeksjonen.

- Det var jeg som tok den endelige avgjørelsen, men jeg hadde kontakt med trener og lege hele veien. Vi visste på forhånd at det kunne gå galt, men det kunne også gå bra, så jeg tok sjansen, sier 23-åringen da Nettavisen møter henne på Hamar i forbindelse med NM.

Det gikk galt.

- Har slitt etterpå
Kristoffersen måtte bryte touren tre etapper før slutt, og har siden slitt med sykdom.

- Jeg er en skiløper som liker å gå renn og vil alltid prøve, men det ble nok i tøffeste laget, erkjenner hun i ettertid.

Meråker-jenta stusser ikke over at hun fikk klarsignal av legeapparatet til å delta i Tour de Ski.

- Det finnes forskjellige grader av kyssesyken, og jeg fikk ikke beskjed om å stoppe å trene. Jeg fikk klarmelding om at prøvene var fine, og da var det bare å håpe at formen var inne. Jeg visste ikke at jeg hadde infeksjonen da jeg trente som verst i høst, så det er nok derfor jeg har slitt etterpå, mener hun.

- Føler meg bedre enn på lenge
Nå er Kristoffersen klar for å vise seg fram i NM. På torsdagens 10-kilometer friteknikk ble hun nummer seks, men hun valgte å stå over fredagens sprint.

- Jeg har ikke gått på skirenn på lenge, så jeg er spent på formen, men jeg kjenner meg bedre enn på lenge, sa hun dagen før NM begynte.

- Jeg håper å få en kjempeopptur med kroppen og å kjenne at det funker igjen. Motet er der, sier den blide trønderjenta, som må prestere i NM for å bli tatt med på VM-laget.

- Jeg vet jeg må gå fort, men prøver og ikke tenke så mye på uttaket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.