- VIF er gullfavoritt

Fotballekspert har troen på Vålerengas miks av ungt og gammelt. Sjekk hva de mener om VIF-gull.

24.02.07 11:19

(iOslo.no): Vålerenga hadde en rekke på 17 kamper uten tap (før gårsdagens kamp mot Lillestrøm), medregnet serie, Royal League og treningskamper. Ekspertene har latt seg imponere og det ses ikke bort fra at Oslo-klubben, som har tatt medaljer i de tre foregående sesongene, kan nå helt til topps i 2007.

Ubeseiret
- Jeg registrerer at de har mange kamper uten tap. Enkelte sier at det ikke er så viktig, men det gjelder gjerne lag som taper. Det er viktig å vinne hele året og det er det Vålerenga gjør nå. De kommer til å kjempe helt i toppen og jeg blir ikke overrasket over om de tar gull. De har en fin miks av unge talenter og etablerte, sa Mini Jacobsen til iOslo.no i går ettermiddag.

Før gårsdagens 0-3 mot Lillestrøm hadde ikke Vålerenga tapt noen av kampene de har spilt siden 18. september, da det ble 1-2 mot Lillestrøm. Det er for øvrig trener Petter Myhres eneste tap med laget siden han ledet laget for første gang i 2-1-seieren mot Viking 27. august i fjor.

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken har også tro på Vålerenga. Sammen med Lillestrøm har han nettopp blåtrøyene som gullfavoritt.

Foto: Scanpix

- Jeg er mektig imponert over det Vålerenga har fått til. Faktisk har jeg dem som gullfavoritt sammen med Lillestrøm. Mest er det fordi de har en fin blanding av ung og gammelt. Det ser ut som Daniel Fredheim Holm begynner å gjøre mål, i tillegg scorer Jan Derek Sørensen jevnt og trutt. Dette er et problem Vålerenga har slitt med før, sier Løken til iOslo.no.

Ungguttene
Han tror at en av ulempene for Vålerenga er at de ikke har like full bredde i troppen som de andre topplagene.

- De har en god keeper og gode midtstoppere. I tillegg tror jeg Christian Grindheim får en skikkelig god sesong i år. Det som likevel kan felle dem er at de ikke har like full bredde i troppen som for eksempel Rosenborg. Vålerenga er avhengig av at ungguttene presterer og det kan bli tungt, sier Løken.

Munnrappe Ivar Hoff tror også at Vålerenga kan nå helt til topps. Om enn ikke like optimistisk som Løken.

- Vålerenga kommer til å kjempe om medaljer, muligens kan det bli gull. Jeg er imponert over det de har fått til. (Petter) Myhre har gjort en strålende jobb. Han er den egentlige treneren i Tippeligaen. Han har utviklet unge spillere, mens de andre bare høster moden frukt. De kan få et problem i at de ikke har hentet inn noen kvalitetsspillere. De kommer uansett til å kjempe helt i toppen så blir det spennende å se om ungguttene holder, sier Hoff til iOslo.no.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag