*Nettavisen* Sport.

- VIF har mye å jobbe med

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

De puster Rosenborg i nakken, men er likevel ikke fornøyd.

13.09.10 10:51

VÅLERENGA-STABÆK 3-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Vi må ikke ta av, her er det mye å ta tak i.

André Muri hadde en ny, sterk kamp for Vålerenga, hadde to kjempesjanser før halve førsteomgangen mot Stabæk var spilt, og fortsetter å stråle i Vålerenga-drakten. Og, selv om kalassifrene ikke lenger kommer som perler på en snor på nasjonalarenaen, fortsetter Vålerenga å bøtte inn mål, samtidig som de søndag sikret seg sin niende hjemmeseier på 11 forsøk.

Det gjør bohemene til Norges beste hjemmelag, og med syv runder igjen er de en soleklar favoritt til sølvmedaljene, samtidig som de har et ørlite håp om å hente igjen de syv poengene Rosenborg leder med.

Hvem hadde trodd det før sesongen startet?

Vålerenga var skadeskutt etter en skuffende syvendeplass i fjor, og fikk ingen drahjelp på overgangsmarkedet i vinter. Likevel har de scoret flest mål i Tippeligaen (sju flere enn Rosenborg), og vært det laget som oftest har dratt de store overskriftene som følge av sitt blendende spill, spesielt på hjemmebane.

Krever høyere tempo
Alt er likevel ikke rosenrødt, skal man tro midtstopperen.

- Først og fremst går ballen altfor sakte. Vi har ikke lyktes i å utvikle balltempoet vårt, sier en kritisk André Muri til Nettavisen.

Forsvarskjempen stopper seg selv der, men lar det skinne igjennom at det ikke er det eneste han mener Vålerenga må rydde opp i, og får støtte av Kristofer Hæstad.

- Det er mye vi må jobbe med, innrømmer Vålerenga-kapteinen.

Martin Andresen lover at det skal tas tak for at Vålerenga skal kunne kjempe om gullet neste sesong. Årets serietittel har han allerede delt ut.

- Rosenborg må sprekke fullstendig skal vi klare å at dem igjen, samtidig som vi ikke må gjøre noe feil, sier Andresen.

- For mye slurv
Det har han liten tro på skal skje, dermed rettes heller blikket på egen utvikling oppe på treningsfeltet på Valle.

- Det er mye som må endres. Det relasjonelle, balltempoet og valgene vi gjør er ting vi kan bli bedre på. I tillegg slurves det for mye, og det brukes for mange ballberøringer.

- Dette er forhold vi jobber med kontinuerlig og ser nøye på under kampgjennomgangene våre, men vi må heller ikke glemme at dette er første sesongen vi spiller på denne måten, minner Vålerenga-treneren om.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.