RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viktig for meg at de ikke har juksa

Foto: Krister Sørbø/Scanpix
Sist oppdatert:
Klubben som jakter Tarik Elyounoussi, er blant de involverte i den italienske kampfiksingsskandalen.

Kampfiksing i fotballen er i ferd med å bli sykkelsportens doping. Omstridt, utbredt og avslørt. Med anklagene mot en Ull/Kisa-spiller, er nå også Norge involvert.

De heftigste avsløringene finne vi imidlertid i Italia. Flere klubber har i vår blitt dømt, og spillere satt i fengsel, mistenkt for å ha fikset kampresultater.

Nyopprykkede Pescara er en av klubbene på Calcioscomesse-utredningens liste. Serie A-ferskingen ble i utgangspunktet idømt en straff på to minuspoeng når sesongen starter, men etter å ha anket dommen, slipper klubben unna med en bot på 225.000 kroner.

Det er Tarik Elyounoussi glad for. Fredrikstad-spilleren jaktes nemlig av den italienske klubben, og skal denne uken bestemme seg for om det blir en overgang, eller ikke.

- Jeg har selvfølgelig spurt om situasjonen. Det gjorde jeg tidlig i samtalene. Det er viktig for meg at det ikke er slikt tull i en klubb jeg vurderer overgang til, sier 24-åringen til Nettavisen.

Les også: Elyounoussi lar seg friste av italiensk pasta

- Anklagene er falske
Ifølge Elyounoussi nekter Pescara for å være involvert i kampfiksing.

- Klubben er helt klar på at anklagene er falske, og har forklart meg situasjonen. Jeg har lurt veldig på om det stemte at de hadde noe å gjøre med skandalen, men stoler på at de ikke har det.

Fredrikstad-spissen syns det er trist at kampfiksing nå kan ha kommet til Norge.

- Det er helt sykt. Jeg kunne aldri ha forestilt meg det. Jeg ble ganske sjokkert da mistankene ble kjent. Vi vet ikke så mye, men det er uansett skremmende. Kampfiksing skal rett og slett ikke skje, sier han, og legger til at det i det minste er fint at det rettes oppmerksomhet mot temaet.

- Det er bra at vi nå får en diskusjon på det. Jeg håper det vil bli slått hardt ned på dersom det viser seg at anklagene er sanne. Dette skal ikke finne sted i fotballen.

- Håndtert ryddig
Fredrikstad-trener Trond Amundsen syns, som resten av fotball-Norge, det er trist at det spekuleres i kampfiksing, men applauderer de involverte klubbene og fotballforbundet.

- Jeg syns det har blitt håndtert veldig ryddig fra de involverte partene så langt, sier han til Nettavisen.

Lillestrøms Magnus Haglund håper anklagene er falske.

- Ingen er skyldige fram til det motsatte er bevist. Vi får håper det er falske rykter, sier den svensken treneren.

Konkurranse: Vinn billetter til 100m-finalen i OL

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere