*Nettavisen* Sport.

- Viktig for norsk idrett

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Toppidrettssjefen roser ishockeylandslaget.

09.02.09 11:09

Søndagen ble en merkedag for norsk ishockey. Ikke bare kvalifiserte landslaget seg til OL med seier over Danmark, men ishockeyforbundet signerte også den største sponsoravtalen noensinne med Norsk Tipping. Avtalen strekker seg over seks år, og har en verdi på 24 milioner kroner.

Flere samlinger
Avtalen gjør at landslaget nå vil ha råd til flere samlinger gjennom sesongen, noe som lover godt med tanke på forberedelsene til både OL i 2010 og VM som arrangeres i Sveits i april.

- De neste årene kan Roy Johansen og resten av trenerapparatet ta det litt roligere, sier markedssjef Jan Kristensen i Norges Ishockeyforbund til NRK.

Det er landslagstreneren godt fornøyd med.

- Jeg tror at hvis det er en idrett i Norge som har fått mye ut av lite penger, så er det ishockeyen, og jeg tror fortsatt det blir sparsomt, men kanskje vi får flere samlingsdøgn i hvert fall. Det er mange som skal forflyttes på en samling, og det er dyrt å drive med ishockey, så vi trenger partnere som kan bidra, sier Johansen til NRK.

Viktig med lag
Også toppidrettssjef Jarle Aambø var strålende fornøyd med at Roy Johansens iskrigere sikret billetten til OL etter søndagens overbevisende 5-3 seier over Danmark.

- Dette var fantastisk moro, og en viktig dag for norsk hockey. Det er viktig at også Norge kan stille med lag i OL, sier Aambø til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det norske ishockeylandslaget har det siste året opplevd en real opptur. Laget nådde kvartfinalen i fjorårets VM i Canada, og i helgen sikret de seg altså rett til å møte de ypperste nasjonene i verden i det som anses å være den mest attraktive hockeyturneringen i landslagssammenheng.

Opptur
Toppidrettssjefen roser arbeidet som er gjort med landslaget de siste årene.

- De har bygd stein på stein, og det var veldig fortjent at de kvalifiserte seg, sier han.

Også spillerne gleder seg over at OL-deltakelsen er sikret.

- Det er kjempestort, og det største man kan oppleve som ishockeyspiller, sier landslagskaptein Tommy Jakobsen til Nettavisen.

Jakobsen har representert Norge i OL to ganger tidligere, og veteranen gleder seg til å ta fatt på et tredje mesterskap med flagget på brystet.

- Det blir en drøm å delta i OL på tampen av karrieren, sier han.

Norges møter OL-vert Canada, USA og Sveits i de innledende kampene i Vancouver neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.