RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Viktig seier å ta med seg

Foto: Morten Flaten/Frisk Asker
Sist oppdatert:
Men Frisk Asker-trener Sune Bergman vil ikke snakke om finalen.

COMET-FRISK ASKER 0-4/STORHAMAR-VÅLERENGA 4-2:

Frisk Asker ser ut til å ha full kontroll på semifinalemotstander Comet. Torsdag kunne de reise hjem fra Halden med seier 4-0, og dermed leder de nå 2-1 i kamper.

- Jeg er veldig glad for at vi vinner i dag. Det er viktig å ta med seg inn i de to hjemmekampene som kommer nå til helgen, sier Frisk-Askers svenske suksesstrener Sune Bergman til Nettavisen.

Fordel av overtall
Han mener Comets utvisninger i første periode gir askerbøringene en stor fordel.

- Vi får muligheten til å score to mål i overtall, og får satt kampen. Når vi havner i undertall, klarer ikke Comet å utnytte det, sier han.

Finsk åpning
Finnen Sami-Ville Salomaa åpnet målfesten med scoring i den niende minutt, før Petter Kristiansen doblet askerbøringenes ledelse to minutter senere.

Like etter første hvil puttet Joachim Flaten Frisks tredje for kvelden. De to første ble preget av mange utvisninger, særlig til hjemmelaget, og en Frisk Asker-keeper, Halvor Hårstad-Evjen, som sto som en levende mur i bortelagets bur. Han reddet 28 av 28 skudd.

1564 tilskuere i Halden ishall fikk også se Mats Zuccarello Aasen sette den definitive spikeren i kista, ti minutter før slutt, med sin 4-0-scoring.

Langt igjen
Sune Bergman vil likevel ikke si noe om hvordan dette kommer til å ende.

- Vi leder 2-1 i kamper, men det er det første laget som vinner fire, som går til finalen. Det er ennå langt igjen, sier han.

- Hvis dere kommer til finalen, hvem vil du helst møte der?

- Hvis vi kommer til finalen, så vil vi være veldig glade for det. Motstanderen får vi ta som den kommer, sier han.

Storhamar var størst
Vålerenga hanglet nemlig mot Storhamar og tapte 4-2. Dermed er det Storhamar som har overtaket, og leder 2-1 i kamper før den fjerde semifinalen.

Men det var gjestene fra Oslo som kom best i gang. Etter tretten minutter fikk Johnny Bruun pucken fra David Nyström. Uten større problemer sendte han Vålerenga i ledelsen. Lars Erik Hesbråten utlignet for de blågule.

Joakim Jensen sendte hjemmelaget i teten fem minutter før andre pause, og Eerikki Koivu økte til 3-1 tre minutter før pause.

Ny spenning
Men med Lars Erik Lunds scoring like før pausesignalet var det duket for kamp igjen da lagene gikk på isen til siste periode.

Vålerenga presset veldig for utligningen. Da Storhamars Eerikki Koivu ble utvist atten sekunder før slutt, fortsatt med 3-2 ledelse til Storhamar, tok Vålerenga-trener Espen Knutsen ut keeper, og prøvde et angrep seks mot fire.

Men istedenfor utligning, stjal Eirik Skadsdammen pucken og satte den i åpent mål ni sekunder før full tid.

Dermed har Vålerenga alt press på seg før lagene allerede fredag møtes på Jordal Amfi.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere