RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- Viktig signal til Liverpool-fansen

Sist oppdatert:
Rafael Benitez var overlykkelig etter at Steven Gerrard ble matchvinner.

LIVERPOOL-MIDDLESBROUGH 2-1: Det er en grunn til at Steven Gerrard er kaptein i Liverpool og det er en grunn til at han regnes som lagets viktigste spiller. Vel, faktisk er det flere grunner til begge deler.

Lørdag fikk vi i alle fall se den viktigste.

Liverpool slet tungt mot Middlesbrough, som ledet 1-0 før Jamie Carragher utlignet på litt heldig vis. På overtid av overtiden falt ballen ned i føttene til Steven Gerrard, som tittet opp, tok sitt valg og plasserte ballen hardt i lengste hjørne.

Og slik har det seg at Liverpool står med seks poeng etter to svært lite imponerende kamper.

Massivt
- Det var en fantastisk avslutning. Det er alltid viktig å vinne, men å vinne på denne måten - med innsatsen og viljen til spillerne - er massivt, sa Benitez i et intervju som ble sendt på Canal+ etter kampslutt.

Liverpools manager forklarte også hvorfor det var så massivt:

- Forrige sesong spilte vi uavgjort eller tapte i disse kampene på hjemmebane, så det var viktig at vi vant. Det sender et positivt signal til fansen, som kanskje tenkte tilbake til forrige sesong. Vi spilte med bare tre forsvarsspillere på slutten og alle tenkte bare på å score. Det andre målet var utrolig, konstaterte spanjolen.

Boro åpnet best
Det var bortelaget som åpnet best i denne kampen. Middlesbrough, som vant 2-1 over Tottenham i serieåpningen, skapte imidlertid ikke de helt store sjansene.

Liverpool avsluttet første omgang best, og kunne også ha spasert til garderoben med ledelse. Fernando Torres fikk en fin målsjanse fra 15-16 meter etter Robbie Keanes gode forarbeid, men Torres skjøt rett i en forsvarsspiller. Skuddet hadde dessuten gått utenfor målet til Ross Turnbull.

Turnbull fikk spille fordi Brad Jones skadet fingeren under oppvarmingen.

Ingen av lagene hadde vel noen stor grunn til å klage på at det sto 0-0 etter 45+3 minutter.

Afonso Alves, som spilte seg til en rekke gode sjanser mot Tottenham, var usedvanlig lite synlig før pause og ble byttet ut mot Mido før kvarteret var spilt av andre omgang.

Mido scoret igjen
Middlesbroughs første virkelig store sjanse kom da Jeremie Aliadiere fikk lagt inn fra venstrekanten. Tuncay Sanli vendte bort Jamie Carragher med en fabelaktig smart manøver, men skjøt rett på Pepe Reina i avslutningen.

Noen få minutter senere sendte Mido gjesten i ledelsen. Egypteren kom inn fra benken og scoret i forrige serierunde - den gang mot Tottenham - og han gjentok altså prestasjonen lørdag. Det er vel ikke utenkelig at manager Gareth Southgate bruker spissen fra start i neste runde.

Liverpool kunne fått straffespark da Steven Gerrard skjøt fra 18 meter et kvarters tid før slutt. Ballen traff utvilsomt Robert Huth i hånden. Men på dette området styres som kjent milliardindustrien fotball av skjønnsmessige dommervurderinger som varierer fra kamp til kamp.

Jamie Carragher scorer ikke mange mål, men han fikk kreditert Liverpools utligning i denne kampen. Et langskudd fra hjemmelagets midtstopper traff Robert Huth og forandret retning, noe som satte Turnbull ut av spill, før den gikk i mål.

Carragher sentral
Middlesbrough kunne og burde ha satt inn 2-1 da Pepe Reina forsvant ut av sekstenmeteren på blåbærtur samtidig som ballen forsvant inn i sekstenmeteren. Men nok en gang var Jamie Carragher på plass i begivenhetenes sentrum. Denne gang forstyrret han Mido nok til å forhindre scoring.

Og så dukket altså Steven Gerrard opp på overtid av overtiden.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere