*Nettavisen* Sport.

- Viktigere enn etappeseier

Thomas Voeckler (Europcar) i gul trøye Tour de France 2011 Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Samtidig innser Voeckler at den gule trøyen har sin pris.

13.07.11 09:02

Etter sju dager i gult måtte Thor Hushovd gi fra seg den gule trøyen på søndagens etappe.

Mannen som overtok ledertrøyen er ikke ukjent med tilværelsen som rittets midtpunkt.

Thomas Voeckler fikk nemlig gleden av å kjøre ikke mindre enn ti dager i gult i 2004, etter å ha sittet i et brudd som fikk 12 minutter på hovedfeltet på en av de innledende etappene det året.

- Jeg er ingen trussel
Franskmannen, som rett før 2004-utgaven av touren hadde blitt fransk mester, ble ekstremt populær blant det franske folket. En popularitet han har klart å beholde gjennom offensiv og underholdene sykling.

Men at årets tour skal bli like god som den var i 2004 vet Voeckler at er urealistisk.

- Jeg vil ikke beholde den like lenge som i 2004. Jeg er ingen trussel for sammenlagtfavorittene. Jeg er en midlertidig trøyebærer, innser Voeckler.

Det venter et par rimelig flate etapper de kommende dagene, men på torsdag venter den første fjelletappen, hvor Voeckler mest sannsynlig mister trøyen.

Franskmannen, som smilte fra øre til øre da han gikk opp på podiet og mottok den gule trøyen etter den 9. etappen, mener det ikke er lett å nyte en gul trøye.

- Jeg vil ikke ha tid til å nyte trøyen. Det handler om å konsentrere seg hele tiden. Du må se hvem som går i brudd og prøve å holde kontroll på de rytterne som utgjør en trussel.

Mister seiersmuligheter
Den franske yndlingen er allikevel klar over hvor viktig trøyen er for hans lag Europcar.

- Dette er det eneste rittet i hele verden hvor det å lede rittet, selv om det bare er midlertidig, er viktigere enn etappeseire, sier han til L’Equipe ifølge cyclingnews.

Det er allikevel med blandede følelser at Voeckler står på startstreken med den gule trøyen.

For den offensive rytteren hadde nemlig de to kommende etappene vært ideelle. Dermed kan den gule trøyen koste han muligheten til å vinne etapper.

- Det betyr at jeg ikke vil få muligheten til å gå i brudd, noe som er synd, i og med at den 10. etappen byr på ideelt terreng for et utbrudd.

Dagens spørsmål (12. juli) :

Om Contador klarer å vinne årets Tour de France er han den første rytteren som har klart dobbelen Giro d'Italia og Tour de France i samme år siden?

1) Marco Pantani 2) Bernard Hinault 3) Eddy Mercxk

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.