- Vil aldri beundre Armstrong

Foto: Reuters/Scanpix

Alberto Contador tråkket gassen i bånn da han snakket ut om Lance Armstrong.

«Mitt forhold til Lance Armstrong er null.»

«Jeg har aldri beundret ham og kommer aldri til å gjøre det.»

«Under denne touren var dagene på hotellet tøffere enn dagene på landeveien.»

Dette var noen av uttalelsene som den ferske Tour de France-vinneren Alberto Contador (26) kom med under en mottagelse i Madrid dagen etter at årets store ritt ble avsluttet.

Uttalelsene er sterke, men overrasker nok ingen. Verken Contador eller Armstrong har lagt skjul på sitt dårlige forhold til hverandre, til tross for at begge har syklet for Astana i hele 2009.

Armstrong kritiserte Contador tidlig i årets Tour de France for å ignorere lagbeskjeder, mens Contador følte seg motarbeidet av Armstrong og lagets sportsdirektør Johan Bruyneel, som har samarbeidet med Armstrong i en årrekke.

- Han er en stor syklist og har fullført et stort ritt, men det er noe annet på det private plan, hvor jeg aldri har beundret ham og aldri kommer til å gjøre det, sa Contador ifølge Reuters om Armstrong, som ble nummer tre i årets Tour de France.

- Situasjonen var anspent og skjør, fordi forholdet mellom meg og Lance spredte seg til resten av laget, forklarte Contador.

Han ville ikke uttale seg om planene for neste sesong, som uansett neppe blir tilbrakt i Astana-drakt. Lance Armstrong skal starte opp Team RadioShack.

- Vi får se hva som skjer. Jeg vet ikke hvor jeg ender, men det vil helt klart være i et lag som er 100 prosent bak meg, sa Contador.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.