RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDREW YATES (Afp)

- Vil avskaffe nedrykk i Premier League

Sist oppdatert:
De utenlandske eierne begynner å få mye makt i engelsk fotball. Og de har planer.

Halvparten av klubbene i Premier League har eiere som ikke er fra Storbritannia. Og flere av de utenlandske eierne ønsker å skape en liga der de dårligste klubbene ikke rykker ned. Ergo vil heller ingen klubber rykke opp fra Championship.

Det forteller leder i League Managers Association (LMA) Richard Bevan til BBC. Hans organisasjon jobber med en rapport i forbindelse med en statlig høring om styringen av fotballklubber, som Bevan håper kan kvele en slik tanke ved fødselen.

- Vi håper at rapporten lykkes i å hjelpe FA med å introdusere et lisensprogram for klubbene., fordi det er en rekke utenlandskeide klubber som allerede snakker om å avskaffe opprykk og nedrykk i Premier League, sier Bevan til BBC.

- Dersom vi får fire eller fem flere nye eiere, så kan det skje, legger han til.

Har vetorett
Reglene i Premier League sier at 14 av 20 klubber må stemme for dersom nye reformer skal innføres. Med ti klubber allerede på utenlandske hender, kan avgjørelsen snart være utenfor britenes egen kontroll, antyder Bevan.

Ifølge BBC kan imidlertid Det engelske fotballforbundet (FA) forhindre en slik reform fordi de fortsatt har vetorett.

Likevel frykter Bevan at Premier League uten nedrykk er en reell mulighet, og legger til at det selvsagt ikke behøver å være bare utenlandske eiere som ønsker et slikt system.

- Det spiller jo egentlig ingen rolle om du er fra utlandet eller ikke, gjør det? Det betyr ingenting om du er fra Birmingham eller Burma, sier han.

En talsmann for Premier League sier til BBC at de ikke kjenner til innholdet i Bevans påstander.

Ferguson imot
Alex Ferguson er ansatt i en av de utelandskeide klubbene, men er likevel dønn imot et eventuelt forslag om å droppe opprykk og nedrykk.

- Det er minst åtte lag i mesterskapsserien nå som har en stor historie. Hva gjør man med de lagene som aldri mer kan spille i Premier League? lurer skotten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere