*Nettavisen* Sport.

- Vil bannlyse Østerrike

IOC vurderer strenge straffer mot Østerrike etter dopingskandalene i Torino. Utestengelse fra fremtidige OL kan bli aktuelt.

23.02.06 11:48

Den internasjonale olympiske komité (IOC) vurderer tøffe sanksjoner mot østerrikerne. Ifølge alpelandets egen OL-komité (ANOC) kan det bli snakk om å bannlyse Østerrike fra fremtidige mesterskap, ifølge nyhetsbyrået APA.

ANOC satte onsdag i gang sin egen etterforskning av hvorfor den bannlyste langrenn- og skiskyttertreneren Walter Mayer besøkte den østerrikske OL-leiren.

- Det er behov for handling. Presset fra IOC er enormt, sier ANOCs generalsekretær Hainz Jungwirth i et intervju med APA.

Bannlysing
- Folk snakker om å straffe oss, kanskje til og med bannlyse fra OL. Vi ønsker å forhindre det. Skadene av en utestengelse vil være umulige å reparere, mener han.

Jungwirth kommer med sterk kritikk av Østerrikes skiforbund, som han mener bagatelliserer funnene som ble gjort under helgens razzia. Generalsekretæren hevder utstyret for blodoverføring som ble funnet på østerrikernes hotell ikke var tillatt.

- Det stormer hos IOC. Hvorvidt dopingprøvene viser seg å være positive eller negative spiller liten rolle. Det ble funnet utsyr som helt klart er ulovlig, blant annet utstyr for blodtransfusjoner, sier Jungwirth.

- Negative
Østerrikes skipresident Peter Schröcksnagel har hevdet at sprøytene som ble funnet kan brukes til å injisere vitaminer, og at IOC drøyer med å offentliggjøre utfallet av østerrikernes dopingtester fordi disse er negative.

Østerrike har gjort det fantastisk skarpt i OL, med åtte gull, seks sølv og fem bronse så langt. Den solide innsatsen er imidlertid fullstendig overskygget av dopingskandalen rundt skiskytterne og langrennsutøverne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.