RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil frata Jones OL-medaljene

Sist oppdatert:
Den australske sportsministeren sier han vil støtte alle tiltak som kan føre til at Marion Jones blir fratatt alle OL-medaljene hun vant i Sydney 2000.

Jones er i hardt vær om dagen, etter at BALCO-sjefen Victor Conte i forrige uke sa at han med selvsyn hadde sett Jones sette injeksjoner på seg selv. Jones har nok en gang benektet dop-påstandene fra Conte, og truer med søksmål.

Australias sportsminister Rod Kemp sier at Jones bør bli fratatt alle sine fem medaljer fra Sydney-OL dersom dopingbeskyldningene viser seg å være riktige, og hvis hun blir dømt.

- Ingen som jukser skal ha medaljer, men det må være bevist at hun dopet seg og vi må gjennom en ordentlig saksgang for å være helt sikker, sier han, ifølge NTB.

Det er IOKs regelverk som er det største hinderet i forhold til å frata Jones hennes medaljer. Enhver avgjørelse tatt under et OL kan nemlig ikke bli omgjort dersom det har gått mer enn tre år siden avslutningsseremonien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere