RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil heller kalles fotballspiller

Sist oppdatert:
Åge Hareides «kommandosoldat» og «pitbullterrier» skal vinne midtbanekrigen for Norge. Sjekk lagoppstillingen mot Bosnia.

AKER STADION (Nettavisen): Til tross for at han har spilt minimalt med A-lagsfotball etter overgangen til Wigan, har Kristofer Hæstad fått tillit fra start i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia på Ullevaal.

Les også: Her er Hareides utvalgte

Sørlendingen trakk det lengste strået i kampen mot Vålerengas Christian Grindheim på grunn av sine defensive kvaliteter på midtbanen.

Skal ta ut playmaker
Hovedoppgaven hans blir å punktmarkere Bosnias playmaker Zvjezdan Misimovic, som spiller for tyske Bochum.

- Han er en klassisk balkansk nummer 10. Han er god med ballen, er lett i beina og har bra teknikk. Han er en ballsentral som er veldig viktig for Bosnia, sier landslagssjef Åge Hareide til Nettavisen.

Kristofer Hæstad gleder seg til å spille en viktig kamp igjen og sier han er i god fysisk form og godt forberedt på rollen som ballvinner.

- Det er en oppgave jeg er godt vant med. Det er den defensive delen som er min styrke. Men selv om jeg skal ødelegge for Bosnia, er ikke den den eneste oppgaven min, sier Hæstad til Nettavisen.

Erstattes av Grindheim
I løpet av treningsleiren i Molde har Doffen blitt betegnet som en ”kommandosoldat” og ”pitbullterrier” av Hareide.

- Jeg vil heller blitt kalt fotballspiller, ler 23-åringen.

- Men jeg får ta det som et kompliment.

Hareide har mer enn antydet at Grindheim kommer til å erstatte Hæstad i løpet av oppgjøret mot Bosnia.

- Jeg holder i 90 minutter, men Christian er en mer kreativ spiller enn meg. Derfor forstår jeg at Åge ønsker å gjøre et offensivt bytte dersom det er nødvendig, sier Hæstad.

Norges lag (4-4-1-1): Thomas Myhre – Jarl André Storbæk, Brede Paulsen Hangeland, Erik Hagen, John Arne Riise – Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Morten Gamst Pedersen – Frode Johnsen – John Carew.

Er dette Norges elleve beste akkurat nå? Si din mening!

Vil du ha flere sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere