RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix

- Vil ikke gjøre som Ole Einar

Sist oppdatert:
Johannes Thingnes Bø (20) er ærlig om at han vil bruke første del av livet til mer enn skiskyting.

SOTSJI (Nettavisen): Unggutten lot seg imponere av sine 20 år gamle lagkamerat Ole Einar Bjørndalen etter sprintgullet lørdag kveld.

Nå har Bjørndalen syv gull, fire sølv og én bronse i OL-sammenheng, og eventyret Bjørndalen er allerede sikret en verdig slutt med olympisk gull i Sotsji.

Men selv om Thingnes Bø lar seg inspirere av Bjørndalen, er han ærlig om at han aldri kommer til å ofre like mye som skiskytterkongen har gjort.

- Vil ikke gjøre som Ole Einar
Når Nettavisen påpeker at han er like gammel som det Bjørndalen var da han slo gjennom, og at Bjørndalen holdt på i 20 år til, svarer unggutten slik:

- Jeg kommer ikke til å gjøre som Ole Einar og holde på så lenge, det kan jeg si, sier Thingnes Bø til Nettavisen.

- Hvorfor ikke?

- Det har jeg ikke motivasjon til, holdt jeg på å si. Jeg tror det er mange som slutter i en alder av rundt 33, og jeg tipper at det er rundt der jeg kommer til å gi meg, sier han.

- Jeg tipper jeg er mett på den tiden. Da er det andre ting jeg kan tenke meg å holde på med, fortsetter lillebror Bø.

- Ekstremt
Han var skuffet etter sin svake sprintprestasjon, der han til slutt havnet på en men hadde ingen problemer med å finne frem de rosende ordene av Bjørndalen.

- Det er helt ekstremt det han får til. Han er 40 år, men leker seg med verdenseliten. I dag er han verdens beste skiskytter. Olympisk mester, det er rått, sa Thingnes Bø etter Bjørndalens gull lørdag.

Selv har han mål om edelt metall selv, men stresser ikke.

- Jeg føler jeg er god nok til å ta medalje. Men samtidig ser jeg på meg selv som veldig ung, og det å få være her er veldig stort for meg. Jeg vet uansett at jeg er bedre om fire år, og dette blir veldig bra læring frem til det. Da skal jeg levere veldig bra, sier Thingnes Bø.

- Jeg har tiden foran meg. Det er absolutt ingen krise om jeg gjør et dårlig mesterskap her, fortsetter han.

Kan passere Dæhli
Mandagens jaktstart kan sende Bjørndalen forbi Bjørn Dæhlie på listen over OL-medaljer.

Han var rørt og stolt da han snakket med pressen etter lørdagens seier.

- Det er utrolig. Man skjønner det ikke før man står på toppen av seierspallen. Det har vært tøft å komme tilbake til toppen og til tider har det vært ensomt å trene alene, sa Bjørndalen om veien tilbake til sin første topplassering siden 2012.

Jaktstarten kan du følge direkte på Nettavisen.

MER OL-STOFF:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere