RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke ha Stabæk-press

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Veigar Páll Gunnarsson jubler over RBK-seieren, men nekter å legge press på seg selv og lagkompisene.

(Se målet som avgjorde kampen i videovinduet over.)

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK – ROSENBORG 2-1 : Veigar Páll Gunnarsson jublet om kapp med sine Stabæk-kolleger etter en høyst fortjent seier over titteltippede Rosenborg. Dermed står Bærums-laget med fire poeng på sine tre første, og særdeles vanskelige kamper.

Men der hvor feiringen helst foretas med bruk av krystallglass og med lillefingeren i Inge André Olsen-tilstand, ser man ingen grunn til å ta av.

- Unngår vi skader og røde kort, kan vi kanskje havne blant topp fem, sier tomålsscoreren til Nettavisen.

Les også:Her senkes RBK

- Topp fem? Dere har nettopp utspilt fjorårets seriemester?

- Jo da, men jeg vil ikke ha noe press på meg selv eller resten av laget, jeg hater det, forteller den dønn ærlige islendingen.

- Vi få se an etter en stund, kanskje vi kan prate om noe annet da.

Champagnefotball
Mon tro det. Stabæk, av Nettavisen som en outsider i årets medaljekamp, viste til fulle hva de er kapable til når laget får utnyttet sitt potensial. Roseborg var kun farlige ved et par dødballer, ellers var trønderne redusert til statister – og knapt nok det den siste halvtimen.

Da var det champagnefotball på Nadderud.

For en gangs skyld viste fotballen seg også rettferdig da nevnte Gunnarsson kunne skli inn Somen Tchoyis perfekte innlegg etter en times spill, og da samme mann dyttet inn et korrekt idømt straffespark snaue ti minutter før full tid, og sikret en H på tippekupongen.

De to målene, hans utrettelige arbeid, evnen til å holde på ballen og å slå smarte pasninger ble belønnet med åtte på Nettavisens børs – og tittelen banens beste.

- Takk for det. Jeg følte det gikk utrolig bra i dag, og det er godt å finne tilbake til formen fra i fjor.

- I det hele tatt løsnet det veldig for oss i dag, etter to kamper hvor vi har vært litt rustne. Fire poeng på disse tre første kampene er vi imidlertid veldig fornøyde med, sier Stabæk-spissen.

Steg for steg
Fornøyd var også Stabæk-trener Jan Jönsson etter 2-1-seieren.

- Vi tok et steg fra Brann til VIF-kampen, og nye steg i dag, spesielt i andreomgangen.

- Bredden på spillet, kvaliteten på innleggene og ikke minst god variasjon er hva jeg er fornøyd med i dag. Nå er jeg glad, innrømmer en smilende Stabæk-sjef.

Tørum ville bytte hele laget
«Glad» er imidlertid det siste ordet Knut Tørum ville ta i bruk for å beskrive egen sinnstilstand. Mens RBK-spillerne var meget korte i sine kommentarer etter kampen, var Tørum langt mer utfyllende. Og konklusjonen var klar.

- Jeg kunne ha tenkt meg å bytte ut ti-elleve spillere i dag. Det var elendig presisjon i overgangspillet, vi mistet ballen hele tiden, og kom knapt opp til midtbanen før Stabæk fikk ballen.

- I dag er jeg skuffet over alle, sier en oppgitt RBK-sjef.

Tapet var hans første i serien som Rosenborg-trener. Dermed vil han heller ikke grave seg fullstendig ned etter den skuffende innsatsen i Bærum.

- Det er den første dårlige kampen på veldig, veldig lenge. Om det blir noen endringer i laget vil tiden vise, jeg begynner først å tenke på neste kamp nå i kveld.

Hvor høyt kan Stabæk hoppe i årets Tippeliga? Ta diskusjonen i kommentatorfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere