- Vil ikke være superreserve

Eldar Rønning er overkvalifisert for OL, men 23-åringen kan ikke føle seg sikker på å få gå noe som helst i Torino.

14.01.06 08:02

Rønning har femte-, sjette- og sjuendeplass på klassiske distanserenn i verdenscupen. Det burde normalt holde til en plass på laget til 15 kilometer klassisk i OL.

Problemet er at konkurransen er knalltøff. Frode Estil er selvskreven. Jens Arne Svartedal det samme. Tor Arne Hetland har vunnet en klassisk 15-kilometer i verdenscupen, og har ikke meldt seg av distansen i OL. I tillegg har veteranene Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmset ambisjoner om å gå.

- Jeg har fått beskjed om å være tålmodig. Men jeg blir veldig skuffa hvis jeg ikke får gå, innrømmer Rønning overfor TV 2 Nettavisen.

Til OL for å delta
23-åringen fra Skogn i Nord-Trøndelag var også en kandidat til sprinten, men kom ikke med på OL-laget som allerede er tatt ut.

I tillegg kan han gå både den klassiske lagsprinten og en klassisketappe i stafetten. Dermed risikerer han å komme med i OL-troppen som en slags superreserve til fire distanser.

Akkurat det frister ikke så veldig.

- Det er ingen ulempe å være god i alt, men jeg har ikke lyst til å bli tatt ut som en slags superreserve. Skal jeg til OL, er det for å delta. Dessuten tror jeg ikke de kommer til å ta ut løpere som ikke skal gå distanser, sier Rønning

Ingen garantier
Landslagstrener Krister Sørgård vil imidlertid ikke utelukke at troppen kan inneholde en ren reserve:

- Eldar har i utgangspunktet rett. Når vi skal ta ut troppen, tenker vi på lag til hver enkelt distanse. De aller fleste vil få klarsignal til distanser samtidig som de blir tatt ut. På den andre siden kan jeg ikke si med hundre prosent sikkerhet at alle som blir med i troppen faktisk får gå. Vi må ha back up. Det er en stor kabal som skal gå opp, dette her, poengterer Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Han kan heller ikke garantere stortalentet en plass i troppen.

- Eldar har gått mange gode løp i vinter. Men dette blir en helhetsvurdering etter neste helg, poengterer Sørgård.

Skjebnehelg
Denne helga har Rønning fått fri fra verdenscuprennene i Val di Fiemme. Dermed stiller han maksimalt forberedt til det som kan bli sesongens to viktigste renn:

* Torsdag 19. januar er det 15 kilometer klassisk i NM på Heistadmoen. Resultatene får avgjørende betydning for hvem som går distansen i OL.

* Søndag 22. januar er det klassisk verdenscupsprint i Oberstdorf. Innsatsen vil veie tungt når lagsprintlaget i OL skal tas ut.

- Jeg tror ikke det blir ren amerikansk uttagning, men det klart at de to rennene blir fryktelig viktige. Det er utrolig jevnt mellom mange løpere. I praksis er det vel nesten hipp som happ hvem som går, fastslår Eldar Rønning.

Og for ordens skyld: Han takker ikke nei til OL-plassen, selv om han må reise til Torino med reservestempel på kofferten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.