RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil ikke vite av denne sporten

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Franco Pellizotti er sliten, og forlater sykkelsporten for godt.

Rytterens rådgivere etterspurte en rask behandling av ankesaken mot Franco Pellizotti, ettersom italieneren hadde et håp om å kjøre Tirreno-Adriatico for Team Movistar.

Da voldgiftsdommerne kom til enighet, ble det raskt klart at det ikke blir sykkelritt på denne utøveren på en god stund. CAS idømte både Pellizotti og Pietro Caucchioli til en toårig utestengelse etter mistenkelig aktivitet på rytternes biologiske blodpass.

Saken har hatt høy prestisje hos det internasjonale sykkelforbundet (UCI), ettersom blodpassordningen er en enkel måte for dem å overvåke utøverne på.

Til angrep på UCI
Den italienske olympiske komité (CONI) valgte først å frikjenne 32-åringen, da de mente bevisene var for svake.

Les også: Pellizotti utestengt i to år

Nå som dommen er kjent, og italieneren først vil være tilbake på sykkelen i mai 2012, lar han frustrasjonen skylle over sitt eget forbund.

- Jeg ser skuffet over både idretten og rettssikkerheten. Jeg aksepterer ikke denne straffen, men hva kan jeg gjøre? Det er slik sykkelsporten fungerer. Lederne gjør hva de vil, og de vil de fortsette å gjøre. De er mektige, sterke og ingen snakker imot dem.

- Det er ingenting jeg kan gjøre, forteller Pellizotti til Ciclismo a Fondo ifølge cyclingnews.com.

Mister etappeseirer
Den tidligere Liquigas-rytteren mister både 3.-plassen fra Giro d’Italia og etappeseierene fra Tour de France.

Samtidig varsler han at han er ferdig med sykkelsporten for godt.

- Jeg forlater alt dette. Jeg ønsker ikke å vite mer om hva som skjer i sykkelsporten. Det har ikke med alderen eller lengden på utestengelsen å gjøre. Det skyldes rett og slett at jeg er utslitt, forteller han.

PS! Franco Pellizotti ble utestengt like før starten av Giro d’Italia i 2010. Han vant klatretrøyen og to etappeseirer under Tour de France i 2009. Disse resultatene blir nå annullert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest