Gå til sidens hovedinnhold

- Vil kjøpe Allsvenskan

Den svenske serien kan få navnet «Ludoligaen».

Ludo-sjef Idar Vollvik går nye veier for å bygge opp merkevarenavnet til sitt mobiltelefonfirma. Denne gangen til Sverige og svenskenes toppdivisjon i fotball.

– Allsvenskan i Sverige er en ti på topp-merkevare i Skandinavia, sier Idar Vollvik i et intervju med SVT Sport. Han mener det er et utmerket sted å få promotert sitt selskap, og ser for seg et langt samarbeid med det svenske fotballforbundet.

Samarbeid over flere år
– Det er ikke noe man kjøper på ett år, men et samarbeid som må gå over flere år. Jeg tror Allvenskan er verdt et sted mellom 40 og 50 millioner kroner i året. Det er en stor pakke, sier han.

Hvilket navn den svenske ligaen eventuelt vil få er ikke bestemt, men Vollvik har gjort seg ut noen tanker om mulige løsninger.

– I USA har de lagt til en merkevare i liganavnet. Her kunne det vært Allsvenskan Ludo. Det er kanskje bedre enn å skifte navn til Ludoligaen, og sannsynligvis vil det også kostet meg mindre penger, sier Vollvik.

Utelukker ingenting

President i det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell, utelukker ikke at Vollvik kan komme inn og investere. Han vil samtidig få frem at den norske forretningsmannen ikke står først i køen for å firmanavnet sitt som tittelsponsor.

- Hvis vi skal ha en tittelsponsor, så har vår hovedsponsor førsterett til det, sier han til SVT Sport.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene