- Vil kjøpe Stöckl

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Norges landslagstrener skal være pekt ut som hjemlandets neste sjef.

10.07.14 09:27

Hoppsportens største stjerne, Gregor Schlierenzauer, skal ifølge VG ønske seg Alexander Stöckl som ny trener for Østerrikes hopplandslag etter Sotsji-OL.

Opplysningene blir ikke særlig godt mottatt hos sportssjef Clas Brede Bråthen.

Han understreker at østerrikerne må betale dyrt for å hente hjem mannen som tok over de norske landslagshopperne etter Mika Kojonkoski.

Alexander Stöckl har kontrakt med Norges Skiforbund til etter VM i Falun i 2015. Østerrikeren er ønsket med videre også etter det, men kan være tapt for Norge før den tid.

Skiforbundet i Østerrike skal ikke ha penger til å kjøpe fri Stöckl fra kontrakten med Norges Skiforbund. Schlierenzauers private sponsor, Red Bull, kan derimot være villig til å betale for at superstjernen får treneren han sønsker seg.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette nå. Jeg forholder meg til kontrakten med Norge. Den har jeg ikke tenkt å bryte. Men ting skjer fort i idretten, sier Alexander Stöckl til VG.

Han tilføyer at interessen er en bekreftelse på at han har gjort en bra jobb, og at det er en ære hvis Østerrike vil ha ham til å overta deres hopplandslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.