- Vil møte Brann hele året

VIKING STADION (TV2 Nettavisen): Brannslukker Erik Nevland strålte om kapp med flomlysene på Viking Stadion etter søndagens 4-2 seier over bergenserne. - Nå slipper vi maset om den første seieren på hjemmebane.

21.06.04 23:11

VIKING - BRANN 4-2: Etter 630 minutter med serie og cupfotball på nye Viking Stadion kunne hjemmepublikummet endelig juble for den første trepoengeren. Og i Brannmann Sam-rollen var - som vanlig - Erik Nevland. Spissen laget sitt niende og tiende mål på fem møter med Bergens stolthet.

- Det er et bra snitt det, gliser Nevland til TV2 Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg skulle gjerne møtt Brann hele året.

Spissen har slitt med måltørke denne sesongen, men mot Brann åpnet han slusene i andre omgang med en perlevolley. Spissens andre scoring var en heading etter innlegg fra Erik Fuglestad.

- Etter den scoringen fikk jeg godfølelsen med tanke på seier, sier tomålsscoreren.

Brann uaktualt
Sindige siddeser delte ut klemmer til hverandre da seieren var et faktum. Nevland - på sin side - klarte å dele ut et stikk til bortelagets supportere. Etter en av scoringene feiret han synlig mot Brann-fansen.

- Det var litt tilfeldig. De stod akkurat der. Jeg fikk kjeft av dommer Alseth for feiringen, forklarer spissen.

Men han legger ikke skjul på at en overgang til Brann ikke akkurat står høyest på ønskelista når kontrakten med Viking går ut:

- Det er uaktuelt å spille for Brann. Det blir helt feil.

- Hvorfor ?

- Jeg har ingen følelser for klubben, svarer lysluggen kort.

Munter Mjelde
Selv om Brann-trener Mons Ivar Mjelde holdt spillerne igjen på banen og pratet med rimelig høylydt etter kampen var han i spøkefullt humør da TV2 Nettavisen forhørte seg om Branns tidligere interesse for Erik Nevland.

- Jeg liker egentlig ingen spillere som scorer mot Brann.

Før han blir mer alvorlig:

- Nevland er en interessant spiller. Uansett er det ingen kontakt med ham nå. Jeg har skjønt det slik at han helst vil til utlandet, er Mjeldes kommentar.

Herlige Nevland
Mjeldes trenerkollega i Viking var en langt lykkeligere mann etter søndagens kamp. Direktørtrener Bjarne Berntsen hyllet målscorer Nevland.

- Det var herlig å se på Nevland i dag. Han var både på sitt beste og verste idag. Sjansene han brenner er jo større en sjansene han scorer på, sier en lettet Berntsen.

Det kunne gått galt for Viking mot slutten av første omgang. Da var Brann anført av en opplagt Robbie Winters det klart beste laget. Vikings forsvarsspillere opptrådde usikkert og slurvete.

- Vi var veldig dårlige defensivt i slutten av første omgang, selv om det offensive spillet fungerte, forklarer treneren.

Venter på Kovacs
Selv om Erik Nevland puttet to mål mot Brann stopper ikke Viking-høvding Berntsens tokt etter en ny kriger i angrepet. Et bud på 2,7 millioner kroner for Peter Kovacs ligger til vurdering i Tromsø.

- Det er ingen utvikling i Kovacs-saken eller med noen andre.

- Hvordan ser du på kombinasjonen Nevland / Kovacs på topp ?

- La meg si det slik: Det er en grunn til at vi vil ha Peter Kovacs, svarer trener Berntsen kjapt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag