RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil møte mannen som slo

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet har henlagt saken om voldsanklager mot Steinar Nilsen. Men Tromsø-treneren gir seg ikke der.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Nilsen vil nemlig fortsatt møte mannen som slo ham ned i restaurantkø.

– Jeg er veldig glad og lettet over at anklagene er frafalt. I går sa jeg at jeg gjerne ønsket å møte vedkommende, for at vi alle skal kunne legge saken bak oss, og det står jeg for fortsatt, uttalte TIL-treneren på en meget godt besøkt pressekonferanse på Alfheim stadion i ettermiddag.

LES OGSÅ: - Slått ned helt uprovosert

Like forklaringer
Den pressekonferansen ble ledet av Nilsens advokat, Hallvard Østgård, som forteller at han selv har hatt kontakt med motpartens advokat, og at et møte mellom partene kan la seg realisere.

– De beskyldningene som i mandagens Nordlys ble reist mot Steinar Nilsen er svært alvorlige. Det dreier seg om alvorlig voldskriminalitet, når det påstås at noen har knust et ølglass i ansiktet på noen, sier advokaten – etter at både den «påstått fornærmede» (sitat Østgård) og Nilsen selv i løpet av formiddagen hadde gitt sine forklaringer til politiet.

– Politiet sier i en pressemelding at forklaringene i all hovedsak er samsvarende. Steinar Nilsen har forklart at han uprovosert og uten forvarsel ble slått eller skallet, uten at han slo tilbake, sier Østgård.

– Har motparten erkjent å ha slått uten å ha blitt provosert på forhånd?

– Ja, slik leser vi politiets pressemelding, sier Østgård.

Sjokkartet
Steinar Nilsen forteller om tunge dager etter tumultene på utestedet Åpenbar natt til søndag, men at kontakten med politiet har vært ryddig og grei.

– For meg var det en lettelse å kunne gi forklaring til politiet, og få fortelle min egen versjon. Alt det andre kunne jeg vært foruten. Det var et sjokk å bli slått ned uten forvarsel, og det var et sjokk å lese uvirkelige påstander om seg selv i avisa på mandag, sier han.

– Er det noe du selv angrer på eller kunne gjort annerledes på lørdagen?

– Vel, det måtte være å la være å gå på byen.

– Føler du at du selv og andre profilerte personer er særlig utsatt for provokasjoner fordi dere har status som «kjendiser»?

– Det ønsker jeg absolutt ikke å ha noen formening om. Hvordan andre mennesker tenker å føler vil jeg si minst mulig om, sier Nilsen.

Jobber som før
Tromsø IL har hele veien støttet treneren sin, og festet lit til forklaringen hans. Og verken TIL-direktør Tom Bendiksen eller hovedpersonen Steinar Nilsen tror de siste dagers hendelser vil prege klubben på noe vis.

– Det som har skjedd, har skjedd meg som privatperson – ikke meg som fotballtrener. Det vil ikke få noen betydning for arbeidet som trener eller forberedelsene for 2008-sesongen, sier Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere