RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil straffe hele nasjonen

Foto: HANDOUT (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Livstidsutestengelse og utestengelse av en hel nasjon. Skiskytterne ønsker nye, knallharde dopingstraffer.

Mulig organisert russisk doping, har falt dårlig i smak hos konkurrentene i skiskyttermiljøet. Nå jobbes det for nye knallharde dopingstraffer i et forsøk på å få bukt med dopingen for all fremtid. 20 nasjoner skal stille seg bak et brev som er på vei til det internasjonale skiskytterforbundet.

NTB har fått tak i brevet.

I brevet ønsker de 20 nasjonene flere og mer aggressive tester og livstidsutestengelse hvis man blir tatt for blodmanipulering. Det ønskes også at forbundene som har dopingtatte utøvere blir utestengt i ett år. Det vil bety at ingen løpere fra den nasjonen kan konkurrere hvis én person blir tatt.

I tillegg vil utøveren fratas alle prispenger, all økonomisk støtte fra IBU til forbundene frafaller og landene som har dopingtatte får ikke arrangere verdenscup på to år.

- Skal sporten vår overleve, for vi er faktisk avhengig av troverdighet til det vi driver med, må tøffere tiltak iverksettes. Det har vært mye testing, men det kan bli bedre på en bredere front, sier Tore Bøygaard, president i Norges skiskytterforbund, til Aftenposten.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere