*Nettavisen* Sport.

- Vil til OL for å prestere

Bjarne Solbakken (28) er endelig friskmeldt - og satser alt på å sikre seg OL-billett til Torino.

18.01.06 13:21

Alpinisten har ikke deltatt i et verdenscuprenn siden storslalåmrennet i Kranjska Gora 21. desember.

Solbakken har fått store deler av årets viktige OL-sesong ødelagt på grunn av sykdom.

- Det sier seg vel selv at det har vært en frustrerende sesong for meg, sukker Bjarne Solbakken til TV 2 Nettavisen på telefon fra Hotel Tiefenbrunner i østerrikske Kitzbühel.

Og utdyper:

- Jeg slet med astma, en vanvittig hoste og tette luftveier før jul. Så ble jeg frisk og kunne delta i Kranjska Gora, men ble syk igjen i romjulen. Da pådro jeg meg feber og influensa, sier Solbakken.

Lite trening
Dermed bestemte landslagsledelsen at Solbakken skulle stå over verdenscuprennene frem til helgens utforklassiker i Kitzbühel - for å kunne komme i skikkelig form frem til OL.

- Ettersom jeg hadde fått så lite trening på grunn av sykdommen, måtte jeg trene meg skikkelig opp igjen. Det var bedre enn å hoppe inn i renn etter renn uten å være i skikkelig form, forklarer Solbakken.

- Det er vanskelig å stille opp mot verdens beste når du kun er 70 prosent, påpeker han.

Totalt har Solbakken kun deltatt i syv verdenscuprenn denne sesongen. Han har foreløpig ikke levert resultater som gjør ham OL-kvalifisert.

- Ingen er tatt ut i OL-troppen foreløpig, men jeg er klar over at jeg ikke har prestert godt nok til at jeg kommer dit. Fristen for uttaket er 30. januar. Jeg har fått signaler om at dersom jeg viser at jeg kan stå bra på ski i Kitzbühel nå til helgen og i Garmisch neste helg, så kan det gå greit, mener Solbakken.

Bjarne Solbakken
Bjarne Solbakken

Fakta:

Navn: Bjarne Solbakken
Født: 18. mai 1977
Vekt: 85 kg
Høyde: 180
Aktuelt: Må overbevise for å sikre OL-billett

Meritter:
OL-plasseringer:
Salt Lake City, 2002: 5. plass i super-G og 6. plass i storslalåm.

VM-plasseringer:
Sankt Anton, 2001: 10. plass i super-G.

Verdenscup:
1 førsteplass i super-G.
4 øvrige pallplasseringer.
Beste totalplassering: 11. plass i 2003/04-sesongen.

- Følte meg frem
I går deltok Solbakken på utfortreningen i Kitzbühel. Han ble klokket inn den 32. besten tid, knappe fem sekunder bak den raskeste på treningen - Fritz Strobl fra Østerrike.

Opprinnelig skulle han gjennomført ny utfortrening onsdag, men den ble avlyst på grunn av kraftig snøfall.

- Jeg fikk en skikkelig hard start på treningen i går. Det var første gang siden Beaver Creek (3. desember, red anm) at jeg kjørte utfor. Jeg har stått veldig lite på ski, og merket at jeg på mange måter måte føle meg frem nedover. Jeg vet at det fort kan gå katastrofalt om jeg tar for mange sjanser, oppsummerer han.

OL er sesongens mål
Solbakken legger ikke skjul på at OL-deltakelse er sesongens store mål. Han deltok i Salt Lake City for fire år siden, og noterte 5. plass i super-G-rennet som sin beste plassering.

- OL er jo det største vi som driver med dette kan være med på. Men det er ikke vits å reise dit uten å kunne være i stand til å prestere. Det er derfor jeg nå fremover må fokusere på å få fysikken min tilbake til det normale, poengterer Solbakken.

Og slår fast:

- Men jeg har fått trent hardt og målbevisst i det siste, og er endelig helt frisk igjen. Jeg vil til OL. Jeg har langt på vei gitt opp håpet om å kunne reise til OL og være i stand til prestere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.