*Nettavisen* Sport.

- Vil vi ha proffkontrakt, får vi det

Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Atle Kvålsvoll er ikke i tvil om Sondre Holst Engers proffkarriere

Med svært sterke prestasjoner og plasseringer i ritt som Tour of Norway og senest Tour de l´Avenir, har det vært mye spekulasjoner om Holst Enger forlater Plussbank-laget til fordel proffkarriere på øverste nivå. Kvålsvoll er sportsdirektør i Team Plussbank, som Holst Enger sykler for, og slår nå fast at det er opp til Holst Enger om det blir draktbytte neste sesong.

- Sondre må først bestemme om han vil bli proff eller vente et år til, men vil han ha tilbud, får han det. En proffkontrakt er opp til oss, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Flere kandidater
Kvålsvoll sier det er flere lag som spør om Holst Enger, men at man svært sjeldent får sendt en proffkontrakt klar for signering i posten. For å ta steget ut i proffenes rekke, må man derimot melde interesse for at profflagene kan å lage et tilbud. Kvålsvoll sier både prokontinentale- og verdens-tour-lag er aktuelle for Holst Enger.

- De viktigste kriteriene for oss er at det blir et lag som er flinke med unge ryttere, som har gode holdninger og med klare standpunkt i henhold til antidoping. Det fins mange gode prokontinentale lag, som er et godt alternativ for Sondre, sier Kvålsvoll.

- Hvor sannsynlig er det at Holst Enger blir proff i 2014?

- Sånn jeg ser det nå, vil jeg si sjansen er 50/50. Vi tar ingen avgjørelse før etter VM, og det er vanskelig å definere en prosentsats, sier Kvålsvoll.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anders Lindstrøm

- Godt å la ham gå
Kvålsvoll sier Holst Enger først og fremst bør ha tankene rettet mot VM, og at hovedpersonen selv er avslappet til spørsmålet om proffkontrakt.

- Sondre er vel den som tenker minst på en eventuell proffkontrakt. Det er jeg som har kontroll og styrer disse tingene. Hans oppgave er å fortsette å sykle fort, sier Kvålsvoll.

Holst Enger har stått for brorparten av resultatene til Team Plussbank i 2013-sesongen. Til tross for at ”eneren” snart forsvinner, er det ingen sure miner å spore fra sportsdirektøren.

- Prestasjonene til Sondre har gitt oss veldig mye oppmerksomhet og god reklame. Interessen er et tegn på at vi har gjort noe riktig, og derfor er det ikke surt å gi slipp på ham til et større lag, sier Kvålsvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.