*Nettavisen* Sport.

- Villas-Boas bør få sparken

Foto: Georgios Kefalas / AP / NTB scanpix

Tidligere Tottenham-sjef raser mot manageren.

12.04.13 08:45

BASEL - TOTTENHAM 2-2 (4-4 sammenlagt, Basel videre e. str.):

Før torsdagens returkamp mot Basel i kvartfinalen i Europa League hadde Tottenham kun vunnet én av sine ni siste bortekamper i europacupen.

Samtidig taper den sveitsiske klubben omtrent aldri hjemme på St. Jacob Park. Sist gang det skjedde var tilbake i august 2012.

Det var med andre ord en meget tøff oppgave londonlaget sto overfor. Det hjalp heller ikke på at Basel hadde to bortemål fra 2-2-kampen på White Hart Lane.

Det at Tottenham aldri hadde tapt en kamp mot sveitsisk motstand i europacupen noensinne (utenom kvalifisering) skulle heller ikke ha noe å si torsdag.

Straffedrama
Men dramatisk, det ble det.

Etter ordinær spilletid sto det igjen 2-2 og lagene måtte ut i ekstraomganger. Heller ikke der falt en avgjørelse og det hele ebbet ut i en straffesparkkonkurranse.

Basel traff på alle sine straffer, mens Tottenham misset på to. Tom Huddlestone og Emmanuel Adebayor bommet begge på sine forsøkt fra krittmerket.

Nevnte Huddlestone må dermed også slite videre med sveisen. Midtbanemannen har nemlig lovet å ikke klippe seg før han scorer et nytt mål for Tottenham.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Adam Davy / pa Photos / NTB scanpix

Mot Basel fikk han en utmerket mulighet fra krittet, uten å lykkes. Basel kunne juble for avansement, mens Tottenham må konsentrere seg om Premier League.

- Bør sparkes
Resultatet i Sveits fikk tidligere styreformann i Tottenham, Alan Sugar, til å rase mot manager Andre Villas-Boas på Twitter. Han la ut følgende melding etter kampslutt:

- Villas-Boas burde få sparken. Det er null taktikk. Han har bare hatt flaks så langt med resultatene. Hvordan kan han la Huddlestone ta straffe? Og alle visste at Adebayor ville bomme.

Manager Villas-Boas hadde følgende å si etter kampen:

- Det første som slår meg er at disse spillerne går foran med et godt eksempel for resten av England. Da tenker jeg på måten de har tatt denne turneringen på alvor, sier han ifølge BBC.

- De har vist nasjonen at det er mulig å ta den seriøst. Jeg setter pris på dette og det burde også spillerne. Vi har fått England til å sette pris på Europa League, sier manageren.

Flere tabber
Det så imidlertid svært lys ut etter 23 minutter da Clint Dempsey sendte de hvite foran. Jan Vertonghen spilte fram og Dempsey var plutselig alene med keeper. 1-0.

Det så ut som midtstopper Alexander Dragovic skulle klarere ballen før den havnet hos Dempsey, men det klarte han ikke.

Dette var Tottenham-spissens tiende mål for sesongen. Kun Jermain Defoe og Gareth Bale har scoret flere ganger enn den tidligere Fulham-spissen denne sesongen.

Hjemmelaget brukte imidlertid bare fire minutter på å slå tilbake. Igjen kom målet etter dårlig forsvarsspill. Moussa Dembele hadde en dårlig involvering og ballen havnet hos Marco Streller.

Basel kom fire mot to og Streller sendte kula videre til Mohamed Salah. Han avsluttet på første touch og satte ballen forbi Brad Friedel og inn ved hjørnet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpix

Dermed var det sveitserne som lå best an ved pause, med en ledelse på bortemålsregelen og 3-3 sammenlagt.

Rødt kort og drama
Og andre omgang var ikke gammel da vondt ble verre for Tottenham. Nok en gang var det svakt spill bakover, denne gang ved veterankeeper Brad Friedel.

Midtstopper Fabian Schär raget høyest på en corner, men Friedel reddet. Keeperen måtte imidlertid gi retur og den banket Alexandar Dragovic opp i nettaket.

Basel hadde et skikkelig strupegrep på sine gjester, fra London, men Tottenham trengte bare ett mål for å sikre ekstraomganger.

Og det skulle komme - sent. Med åtte minutter igjen av ordinær spilletid fikk Dempsey kranglet inn sitt andre mål for dagen og dermed var det duket for spilleforlengning.

Helt på slutten ble Spurs'' Jan Vertonghen utvist. Han la Streller i bakken som sistemann og ble sendt i dusjen. Belgieren reddet likevel kanskje Tottenham med den inngripenen.

I ekstraomgangene hadde Basel en rekke gode muligheter, blant annet et stolpeskudd, men kampen ble altså til slutt avgjort på straffer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.