*Nettavisen* Sport.

- Ville blitt båret på gullstol

Terje Hauge mener Arild Sundgot hadde en unik sjanse til å fremme fair play.

27.09.07 09:36

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM-STABÆK 2-0:

Terje Hauge hadde ennå ikke sett tv-bildene fra den kontroversielle 2-0-scoringen da han pratet med pressen onsdag kveld. Han hadde likevel ingen problemer med å forstå at scoringen frustrerte de blåkledde.

Beklager
- Jeg vet ikke helt hvor jeg står, men jeg ser ikke hva som skjer i forkant av målet. Når Stabæk-spillerne rekker opp hånda, tror jeg det er for å signalisere offside, men assistentdommeren min signaliserer ikke noe. Først når vi kommer til midtstreken skjønner jeg at de vil ha hands.

Hauge tar deretter kontakt med begge sine assistentdommere, samt fjerdedommeren, men ingen har sett episoden, og målet blir stående.

- Det er beklagelig at vi ikke plukker opp det, innrømmer Fifa-dommeren.

(Se episoden i videoplayeren under)

191373

- Hadde omgjort scoringen
Hauge er usikker på om man skal forvente at en spiller sier i fra i en slik situasjon, men han mener at det i alle fall var en gyllen mulighet for Sundgot til å fremme sportens edlere prinsipper.

- Hadde han gjort det, er jeg sikker på han ville båret på gullstol for fair play.

- Jeg ville selvsagt ha omgjort scoringen hvis han hadde sagt fra før vi hadde satt i gang spillet, og hadde nok også sett gjennom fingrene med det gule kortet, smiler bergenseren, og legger til at han synes det er juks av Sundgot hvis handsen er slik han får den beskrevet av journaliststanden.

Lettelse
Selv måtte Hauge innrømme at det var en viss lettelse av scoringen ikke ble avgjørende.

- Hadde det blitt 2-1, så hadde vi nok blitt stående og diskutere i det vide og det brede. Sånn sett er det greiere å gå av banen med 2-0 enn 2-1, sier Hauge om onsdagens semifinalekamp mellom Lillestrøm og Stabæk.


Lillestrøm møter Haugesund i cupfinalen søndag 11. november.

Hva mener du, burde Sundgot ha sagt ifra, eller er dette noe man må regne med i dagens fotball? Ta debatten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.