RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville bombe Old Trafford

Sist oppdatert:
En gruppe terrorister skal ha planlagt å sprenge seg selv i luften under storkampen mellom Ole Gunnar Solskjærs Manchester United og John Arne Riises Liverpool.

Britisk politi har avverget en selvmordaksjon på fotballlaget Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford. Flere terrorister skulle sprenge seg selv i lufta rundt om på tribunene kommende lørdag, skriver The Sun.

Terroristene hadde allerede skaffet seg billetter til Uniteds hjemmekamp mot Liverpool lørdag, skrev den populære London-tabloiden mandag. Ifølge en polititalsmann kunne tusener av mennesker ha mistet livet, hvis planen var blitt satt ut i livet.

Ti arrestert
Politiet arresterte mandag ti personer i razziaer mot angivelige terroristceller i Nord- og Midt-England. Sju av de arresterte, som er av nordafrikansk og irakisk-kurdisk opprinnelse, ble pågrepet under en aksjon i Manchester-området, opplyste en polititalsmann.

Politiet i Manchester vil ikke bekrefte overfor Sky News at Old Trafford var et mål for terroristene, men sier at ethvert stort arrangement vil kunne være det.

400 politifolk deltok i aksjonen mandag, som var del av en «pågående operasjon relatert til trusselen fra terrorisme», opplyser Dave Whatton i Manchester-politiet.

- Dersom de hadde lykkes ville ethvert slikt angrep føre til et blodbad. Tusenvis av mennesker kunne blitt drept, sier en anonym politikilde til The Sun.

United nekter
Manchester United nekter for at klubben er et terrormål, og at terrorister hadde planlagt en selvmordsaksjon mot lagets stadion Old Trafford. En talsmann for klubben sier at de som vanlig har vært i kontakt med politiet i forbindelse med helgens kamp.

- Vi ble ikke fortalt at Old Trafford var målet for en terroraksjon, sier talsmannen til Sky News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere