- Ville fjerne landslagstreneren

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Var usikre på om Morten Aa Djupvik var riktig mann.

17.04.10 12:57

Lørdag skriver VG at flere av løperne på allroundlandslaget i langrenn ønsket å fjerne trener Morten Aa Djupvik etter en sesong som var skuffende for alle andre enn Petter Northug.

Nettavisen vet det er riktig at flere av løperne skal ha signalisert til sportssjef Åge Skinstad og til Djupvik selv, at de er usikre på om Djupvik er riktig mann for jobben.

Likevel undertegnet han en ny toårskontrakt som trener i forrige uke.

Klare krav
Da fortalte Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby Nettavisen at de har kommet med flere krav til Djupvik.

Les også: - Han må bli mer autoritær

- Vi har etterlyst en klarere lederstil. Morten må bli mer autoritær og lede oss på en strengere måte. Det skal ikke være tvil om at det er han som bestemmer, ikke vi løperne eller andre i apparatet rundt, sa Rønning.

- Morten er en jovial fyr og en gledesspreder i gruppa. Han er en kompis. Nå utfordrer vi ham til å bli mer sjef med stor S, sa Sundby.

Til tross for kritikken, understreket begge at de stiller seg bak Djupvik som landslagstrener.

Fredag gikk noe overraskende den gamle løperdronningen Ingrid Kristiansen hardt ut mot Morten Aa Djupvik. På nettstedet Langrenn.com uttrykte hun undring både over at Djupvik fikk ny kontrakt og at det ikke var noen av løperne på laget som uttalte seg kritisk. Hun stilte spørsmål ved om løperne var livredde.

Les også: - Er de livredde, hele gjengen?

- Vi er ikke livredde. Men vi har kommunisert via tjenestevei, som det så fint heter, var tillitsmann Eldar Rønnings svar på utspillet.

- Ikke nådd fram
Samtidig bekreftet han overfor Nettavisen at det har vært mer intern kritikk mot Djupvik enn det som er kommet fram i media, og at løperne føler de ikke har nådd fram med alle sine synspunkter.

- Jeg føler det er en del ting vi ikke har nådd fram med, uten at jeg vil utdype hva. Men her møter vi oss selv litt i døra. Vi har jo etterlyst mer autoritær ledelse, og da må vi jo også akseptere de beslutningene som blir tatt. Skal vi fungere som et lag, må vi innrette oss etter det som blir bestemt, poengterte Eldar Rønning.

Les også: - Vi er ikke livredde

Overfor Nettavisen legger ikke Eldar Rønning skjul på at han personlig har stagnert som langrennsløper etter at han gikk fra sprint- til allroundlaget for to sesonger siden. Faktisk har ikke trønderen med fem verdenscupseirer vært på seierspallen i verdenscupen etter at han byttet lag.

På direkte spørsmål fra Nettavisen, svarte Morten Aa Djupvik fredag at han føler han har løpernes tillit.

- Ja, jeg føler jeg har tillit. Det har vært en evaluering der jeg har fått tilbakemeldinger fra løperne, akkurat som de har fått tilbakemeldinger fra meg. Jeg skal jobbe med de tingene jeg har blitt utfordret på, og så regner jeg med at utøverne jobber med de utfordringene de har fått, sa Djupvik.

- Jeg mener Morten er den beste løsningen vi har, og jobben nå er å bakke ham opp best mulig, sa Olympiatoppens fagansvarlig for langrenn, Dag Kaas, til Nettavisen fredag.

Les også: - Føler jeg har tillit

Hjelmeset kritiserer Skinstad
Ifølge lørdagens oppslag i VG, skal en av landslagsløperne ha spurt Pål Gunnar Mikkelsplass om han kunne tenke seg å bli landslagstrener.

Eldar Rønning sier til avisen at løperne var så frustrerte at de begynte å snakke med andre trenere for å få råd om trening.

- Det å få lov til å ansette sin egen sjef, er få forunt. Det ville vært veldig snodig. Det er aldri løperne som ansetter trener, kommenterer sportssjef Åge Skinstad til VG.

Skinstad går heller ikke fri for kritikk.

- Åges problem er at han vil at alle skal være blide og fornøyde hele tiden, sier veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset til VG.

Også overfor VG understreker Eldar Rønning at løperne gir Djupvik tillit nå som avgjørelsen er tatt. Likevel er det lite som vitner om ro og idyll i den norske herrelangrennsleiren ti måneder før VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag