*Nettavisen* Sport.

- Ville ikke ha Rio utestengt i to år

Foto: SCANPIX/REUTERS/Stringer UK

Det engelske fotballforbundet nekter for at de ville ha Rio Ferdinand utestengt i to år.

Manchester United-stopperen ble suspendert i åtte måneder etter at han uteble fra en dopingtest på Uniteds treningsfelt 23. september i år.

Engelske medier har hele tiden skrevet at det engelske fotballforbundet, FA, ville ha en to års utestengelse, en straff som kunne ha ødelagt Ferdinands karriere, men FA hevder at det ikke er tilfelle.

United har nå bedt om en skriftlig redegjørelse fra FA. Klubben vil vite årsaken til at dommen ble så streng. Når United får FAs forklaring, har klubben 14 dager på seg til å anke dommen, skriver The Sun.

FAs doping-reglement tillater en maksimalstraff på to år for en førstegangs doping-overtredelse, men det er ingen presedens eller klare regler for hvordan man håndterer slike saker.

Forrige sesong fikk Manchester City-stopperen Christian Negouai 2000 pund i bot for å ha unnlatt å møte til dopingtest. Rushden & Diamonds’ keeper Billy Turley slapp unna med en advarsel for å ha testet positivt på nandrolon, mens Mark Bosnich ble utestengt i ni måneder fordi han testet positivt på kokain.

Hvis ikke Uniteds anke fører fram, vil Ferdinand gå glipp av resten av sesongen, i tillegg til EM i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.