RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ville vært feigt å sparke meg

Foto: Alexander Andersen/Scanpix
Sist oppdatert:
Martin Andresen er tilfreds med fornyet tillit fra styret i Vålerenga.

VALLE (Nettavisen): - Jeg har snakket med noen av spillerne om spillestilen vår, og de sier at de vil gjerne spille på den måten vi gjør, men de klarer ikke akkurat nå, og det er vi nok enige om, sier Martin Andresen til Nettavisen.

Etter et langt styremøte på Vallhall onsdag, ble det klart at Martin Andresen får fornyet tillit som manager i Vålerenga, men forandringer vil det bli. I fremtiden kommer Vålerenga til å gå bort fra sitt vante spillemønster fordi spillerne rett og slett ikke mestrer det.

- Vi kommer til å endre vår måte å spille på i en periode. Vi har en langsiktig plan for hvordan vi ønsker å fremstå og hvordan vi ønsker å spille, men det klarer vi ikke for øyeblikket. Det går på ferdigheter, men også litt på selvtillit. Derfor må vi bruke litt enklere virkemidler for å vinne, sier Andresen.

- Feigt å kaste alt på båten
Fra flere hold har det blitt hevdet at spillerne er misfornøyde med Andresens ledelse av A-laget, men etter styremøtet på Valle og samtaler med spillerne, ble det besluttet at Andresen får fortsette ved roret.

Det setter den tidligere landslagskapteinen pris på.

- Det er slitsomt og ikke noe hyggelig å høre når det går dårlig. Derfor har denne gjennomgangen vært veldig fin. Jeg har vært hjemme, og styret har gått grundig til verks for å finne ut hva som faktisk har blitt gjort.

Les også: - Bra for alle andre at Andresen fortsetter

- Er du overrasket over styrets konklusjon og at du får fortsette?

- Jeg er ikke overrasket over at det var tilbakemeldingen på hvordan ting er her, for det føler jeg at jeg har god oversikt over. Det som er positivt er at de står så godt i denne stormen. Det er sterkt. I mange fotballklubber ville man tatt en kortsiktig og litt feig løsningen ved å kaste alt arbeid som har blitt gjort på båten og ikke bry seg om hvor grundig ting faktisk blir gjort.

Spillere på vei ut
Andresen vil ikke avvise at det vil gjort utskiftinger i spillergruppen denne sommeren.

- Spillergruppa er dynamisk. Spillere kommer og går. Det er noen som har en god utviklingen og andre som har feil utvikling. Det vil bli forandringer uansett. Vi får bruke noen dager på å finpusse det vi har snakket om.

- Vi trenger mennesker som er opptatt av å gjøre lagkameraten god og som ikke bare tenker på seg selv. Det er vi helt avhengig av uansett. Det er slike spillere vi ønsker å dyrke fram både i ungdomsavdelingen og på A-laget.

Vålerenga-manageren får støtte av Håvard Lunde, som er leder av sportslig utvalg. Han ber de som ikke vil blø for Vålerenga-drakta om å finne seg noe annet å gjøre.

- Det som er helt sikkert er alle spillere i Vålerenga vet at det ligger ett krav i bunnen. Minsteinnsats og minsteprofesjonalitet. De som har lyst til å være med å kjøre et ordentlig løp videre, er velkommen til å bli med. Er det noen som føler de ikke kan fylle de skoene, må de kanskje finne på noe annet å gjøre.

Lunde ønsker ikke å uttale seg om hvor mange spillere det er snakk om eller hvilke forandringer som blir gjort.

- Ikke en økonomisk motivert avgjørelse
Lunde avviser at det er økonomiske årsaker til at Andresen får beholde jobben.

- Det har jeg aldri sagt. Vi har en fantastisk talentsatsing og en fantastisk video- og analyseteam. Vi har et statistikkgrunnlag som er unikt i Norge, og det Martin bygger opp, skal ikke vi slippe. Dette skal Martin få drive videre, og det har vi tro på.

- Jeg er veldig komfortabel med den runden vi har hatt med spillere og medtrenere og andre rundt i prestasjonsgruppen. Alle vil spille på den måten Martin ønsker, men ikke alle føler at de får det til. Alle har lyst til å legge ned den jobben som kreves for å få det til, og alle må bidra i den prosessen som skal skje videre.

Vålerenga møter Aalesund i sin neste tippeligakamp 2. juli. Etter alle solemerker med Martin Andresen på trenerbenken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere