Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vinnersjansene best i super-G

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Landslagssjef Håvard Tjørhom forklarer hvorfor.

KITZBÜHEL (NTB): Tjørhom er ikke i tvil om at de norske sjansene til å vinne i Kitzbühel i år ligger i fredagens super-G.

– I fjor ble Aksel Lund Svindal treer her i Kitzbühel, og i 2009 tok han andreplassen. I år har både Aksel og Kjetil Jansrud vært på seierspallen i verdenscupen i super-G, mens de ikke har vært i nærheten av pallplasser i utfor. Derfor tror jeg nok at våre sjanser er aller best i fredagens renn, sier Håvard Tjørhom til NTB.

De norske gutta har vært blant de ti beste på begge de første treningsomgangene i utfor. Tirsdag ble det sjette beste tid på Svindal, mens Jansrud klarte niende beste tid onsdag.

– De to treningsomgangene vi har kjørt i utfor her, viser at våre gutter henger godt med. De har testet ut forskjellige partier av løypa og kjørt bra, men i utfor er det nok større muligheter for at tilfeldigheter spiller inn. Derfor satser jeg nok mer på at det kan bli en topplassering i super-G-rennet, sier Tjørhom.

Tøft
Han sier at Kitzbühel alltid er tøft, særlig i utfor. Det berømte og beryktede Hahnenkammrennet stiller ekstreme krav til kjørerne. Det er bare Atle Skårdal som har vunnet lørdagsrennet i Kitzbühel, men da var det sprintutfor. Lasse Kjus har også gått til topps i utfor her, men det var et renn som gikk torsdag, og ikke selve Hahnenkammrennet.

- Det er helt annerledes forhold her i år enn tidligere. Det er veldig mye naturlig snø i traseen, og det gjør at det ikke er så klink is som vi er vant til. Det er en klar fordel for våre gutter i forhold til sveitseren Didier Cuche, og våre løpere liker seg bedre på det underlaget som er her nå, enn det vi er vant med til vanlig i Kitzbühel, mener Tjørhom.

For Svindal er Hahnenkamm-utforen lørdag et av sesongens høydepunkt, for det er ingen mesterskapsmedaljer å kjøre om i år.

- Jeg forstår at Aksel satser spesielt på dette rennet, for det er jo en hver utforkjørers drøm å vinne her i Kitzbühel, sier Tjørhom.

Samtidig mener han at traseen passer Kjetil Jansrud, som er blitt mye bedre i glipartiet i Hahnenkamm-traseen. Den tekniske løypa passer ham utmerket, så dersom han får glistrekningen til å klaffe, kan Jansrud overraske.

Sykdom
- Aksel er blitt helt kvitt sykdommen som ødela for ham i Adelboden og i Wengen forrige helg. Ryggen til Jansrud er heller ikke noe samtaleemne nå. Alt ser bra ut, og det er ingenting som tyder på at ikke våre løpere kan gjøre det bra her, mener Tjørhom.

Alt ligger, med andre ord, til rette for at de norske verdenscupfavorittene kan slå til både lørdag og søndag, men været skaper usikkerhet.

- Jeg vil vel si at den største utfordringen her i helgen ligger i værforholdene. Det er ikke akkurat meldt godvær. Dersom det blir renn, så er våre løpere, som alle andre, avhengige av litt flaks for å lykkes.

- Alt tyder på at pilene peker oppover, så vi er optimister før helgens Hahnenkammrenn, det største som skjer i alpint denne sesongen, sier Håvard Tjørhom til NTB.

Det kjøres verdenscup i super-G fredag, utfor lørdag og slalåm søndag i Kitzbühel. Slalåm og utfor teller også i kombinasjonen, som blir avgjort etter utforrennet søndag.

Dersom Aksel Lund Svindal skal henge med i kampen om det totale verdenscuptrofeet, må han ha klaff i helgens renn. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!