Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Virker nesten som en umulig oppgave

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira tror det blir vanskelig å slå Marit Bjørgen i VM, men kan likevel smile.

- Det virker nesten som en umulig oppgave. Men alt kan jo skje!

Slik svarer Kristin Størmer Steira (29) på Nettavisens spørsmål om det er mulig å slå Marit Bjørgen (30) under VM i Holmenkollen.

Bjørgen har vært helt suveren i vinter, og var – for konkurrentene – skremmende sterk da hun vant lørdagens klassiske 10-kilometer i Otepää med over et halvt minutts margin til Justyna Kowalczyk.

Men til tross for at et individuelt VM-gull i øyeblikket virker fjernt på grunn av Bjørgens suverene form, var rennet i Otepää også en opptur for Steira. Hun var forberedt på det verste, men fikk positive svar.

- Går greit
Hun ble nummer 12 i sin aller første start i klassisk denne sesongen. Og smertene i hælen, som har plaget henne i et halvt år, var ikke verre enn at hun kan fortsette å gå klassisk.

- Jeg kjenner det litt mer når jeg går klassisk enn skøyting. Men det går greit, sier Steira – som dermed satser på å gå den klassiske 10-kilometeren i VM.

Lørdag var hun fjerde beste norske jente i Otepää. Det betyr at hun trolig er inne på 10-kilometerlaget i VM hvis hun bekrefter form på samme distanse i NM torsdag.

Selv føler hun det er mye å gå på, både teknisk og fysisk.

- Veldig mye å hente
- Teknisk er det veldig mye å hente. Jeg har gått veldig lite hardt i klassisk, og merker at frasparket ikke sitter. Jeg får ikke tyngden ordentlig over når jeg skal gå fort, og da blir det vanskeligere å få feste.

- Fysisk er det også litt å gå på. Jeg er ikke i den samme formen nå som før jul. Men jeg håper den skal være litt bedre under NM enn i Otepää, sier 29-åringen til Nettavisen.

Hun skal gå tre distanser i NM. 10-kilometeren torsdag, 15-kilometeren lørdag og søndagens stafett sammen med to unge klubbvenniner fra Tana-klubben IL Forsøk.

Torsdag i neste uke reiser hun på høydesamling for å prikke inn VM-formen.

VM-planen er klar
Opplegget er kjent – og har gitt Steira medalje i fire av de fem siste internasjonale mesterskapene.

- Det meste er planlagt fram til VM. Og jeg håper selvfølgelig at jeg skal få den samme formutviklingen som jeg har pleid å ha inn mot mesterskap, sier hun.

Før NM får hun også lagt inn et par økter i VM-løypene i Holmenkollen.

- Jeg har gledet meg lenge til VM, og jeg gleder meg ikke mindre etter et par økter i Kollen. Nå merker jeg at det nærmer seg, fastslår Kristin Størmer Steira.

Hun er selvskreven på det norske laget som vil være store favoritter i stafetten. Hun er også en klar medaljekandidat på 30 km fellesstart i skøyting og 15 km fellesstart med skibytte.

Hvis hælen tillater det, kan Tana-jenta også kjempe om edelt metall på den klassiske 10-kilometeren.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere