*Nettavisen* Sport.

- Virker nesten som en umulig oppgave

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Kristin Størmer Steira tror det blir vanskelig å slå Marit Bjørgen i VM, men kan likevel smile.

24.01.11 15:09

- Det virker nesten som en umulig oppgave. Men alt kan jo skje!

Slik svarer Kristin Størmer Steira (29) på Nettavisens spørsmål om det er mulig å slå Marit Bjørgen (30) under VM i Holmenkollen.

Bjørgen har vært helt suveren i vinter, og var – for konkurrentene – skremmende sterk da hun vant lørdagens klassiske 10-kilometer i Otepää med over et halvt minutts margin til Justyna Kowalczyk.

Men til tross for at et individuelt VM-gull i øyeblikket virker fjernt på grunn av Bjørgens suverene form, var rennet i Otepää også en opptur for Steira. Hun var forberedt på det verste, men fikk positive svar.

- Går greit
Hun ble nummer 12 i sin aller første start i klassisk denne sesongen. Og smertene i hælen, som har plaget henne i et halvt år, var ikke verre enn at hun kan fortsette å gå klassisk.

- Jeg kjenner det litt mer når jeg går klassisk enn skøyting. Men det går greit, sier Steira – som dermed satser på å gå den klassiske 10-kilometeren i VM.

Lørdag var hun fjerde beste norske jente i Otepää. Det betyr at hun trolig er inne på 10-kilometerlaget i VM hvis hun bekrefter form på samme distanse i NM torsdag.

Selv føler hun det er mye å gå på, både teknisk og fysisk.

- Veldig mye å hente
- Teknisk er det veldig mye å hente. Jeg har gått veldig lite hardt i klassisk, og merker at frasparket ikke sitter. Jeg får ikke tyngden ordentlig over når jeg skal gå fort, og da blir det vanskeligere å få feste.

- Fysisk er det også litt å gå på. Jeg er ikke i den samme formen nå som før jul. Men jeg håper den skal være litt bedre under NM enn i Otepää, sier 29-åringen til Nettavisen.

Hun skal gå tre distanser i NM. 10-kilometeren torsdag, 15-kilometeren lørdag og søndagens stafett sammen med to unge klubbvenniner fra Tana-klubben IL Forsøk.

Torsdag i neste uke reiser hun på høydesamling for å prikke inn VM-formen.

VM-planen er klar
Opplegget er kjent – og har gitt Steira medalje i fire av de fem siste internasjonale mesterskapene.

- Det meste er planlagt fram til VM. Og jeg håper selvfølgelig at jeg skal få den samme formutviklingen som jeg har pleid å ha inn mot mesterskap, sier hun.

Før NM får hun også lagt inn et par økter i VM-løypene i Holmenkollen.

- Jeg har gledet meg lenge til VM, og jeg gleder meg ikke mindre etter et par økter i Kollen. Nå merker jeg at det nærmer seg, fastslår Kristin Størmer Steira.

Hun er selvskreven på det norske laget som vil være store favoritter i stafetten. Hun er også en klar medaljekandidat på 30 km fellesstart i skøyting og 15 km fellesstart med skibytte.

Hvis hælen tillater det, kan Tana-jenta også kjempe om edelt metall på den klassiske 10-kilometeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag