RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Virker som om de ikke tåler å tape

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ampert da Vålerenga tok sin første seier i DNB Arena.

OILERS - VIF 1-3:

Vålerenga utnyttet at Stavanger slet defensivt i lørdagens møte i eliteserien ishockey. Gjestene klarte ikke å holde følge da VIF vant 3-1.

Men kampen, som lenge sto og vippet mellom de to lagene, var preget av tøffe dueller og mye håndgemeng mellom spillerne. VIF-kaptein Brede Frettem Csiszar var én av dem som var med på å trekke opp Stavanger-publikummet.

- De hater oss litt
- Det er moro å spille her. Når det er fullt blir det selvfølgelig litt ampert mot slutten, sier Oslo-kapteinen til Nettavisen etter kampen.

- Det virker som om de ikke tåler å tape på hjemmebane, selv om de har tapt fire av ti kamper her denne sesongen. De ble litt grinete på slutten, men det får de tåle, sier Frettem Csiszar.

Han innrømmer at det er gøy å fyre opp Stavanger-publikummet litt ekstra.

- Det er ikke vanskelig å fyre dem opp heller. De har en fantastisk arena her, der det er bra opplegg for supporterne også. Jeg tror de koser seg i hver kamp, men spesielt mot oss. De har nok et lite hat mot Vålerenga.

Første seier i DNB Arena
Vålerenga-seieren var lagets første i DNB Arena noensinne.

Om det også er gøy?

- Det er faktisk det. Vi har ikke vunnet her før i det hele tatt, derfor er det utrolig deilig. Med tanke på serien er det viktig å vinne mot topplagene. Og vi vet at Stavanger kommer til å være et topplag gjennom hele sesongen, sier Brede Frettem Csiszar.

Kokte mot slutten
Det var feststemning i Stavanger før kampen, og festen fortsatte til langt ut i storkampen mellom fjorårets gullkandidater. Men mot slutten var gjestene fra Oslo best og avgjorde da Stavanger sviktet.

Etter en målløs førsteperiode fikk lagene i gang scoringene i annen periode. Vålerenga tok ledelsen ved Jonas Oppøyen tre minutter ut i perioden. Ytterligere tre minutter senere utlignet Juha-Pekka Loikas for vertene, før Oppøyen igjen sendte VIF i ledelsen på assist fra Morten Ask.

I sluttperioden falt avgjørelsen da Tobias Lindström og et VIF i powerplay fikk svært stor plass å boltre seg på. Svensken fintet ut keeper Ruben Smith og satte inn 3-1. Stavanger-forsvaret viste på ingen måte storspill.

Mot slutten kokte det i Stavanger, men ingen pucker fant veien til nettmaskene. Vålerenga vant dermed med samme sifre som da Stavanger gjestet Jordal tidligere i sesongen.

- Et lagmaskineri
Kaptein Frettem Csiszar forklarer lagets ledelse i serien med god harmoni innad i klubben.

- Vi har et lagmaskineri som jobber på hele tida. Alle vet rollene sine i laget, og alle aksepterer det uten at noen er misfornøyd, sier han.

- Vi har ingen «feinschmeckere» som vi kanskje hadde i fjor, som avgjør kampene. Det er nye matchvinnere nesten hver eneste kamp. Det er morsomt å være en del av et sånt lag, sier VIF-kapteinen.

Vålerenga leder nå serien med sju poeng ned til Oilers på andreplass.

I lørdagens andre kamp ble Jens Hellgren matchvinner for Sparta Sarpsborg borte mot Stjernen. Hans scoring i siste periode ble kampens eneste. (©Nettavisen/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere